Téma

Ifjúsági hitoktatás

Az ifjúsági hitoktatás középiskolai tanulóknak szóló, négy éves vallási oktatási program. Vallásától függetlenül minden tizenéves előtt nyitva áll.

A tanulók egy teljes iskolai tanéven át tanulmányozzák a következő szentírások egyikét: Ószövetség, Újszövetség, Mormon könyve vagy a Tan és a szövetségek. Mire a tanulók elvégzik az iskolát, a négy szentírást is átveszik.

Olyan közösségekben, melyekben nagy számban élnek utolsó napi szentek, a tanulók „órarendbe illesztett” ifjúsági hitoktatásra járnak a tanítási napokon. A világ más részein a tanulók vagy iskolakezdés előtt vagy iskola után vesznek részt ezeken az órákon. Néhány esetben, ahol a távolság gondot okoz, vagy túl kevés utolsó napi szent fiatal él a területen, a tanulók a négy éves tananyagot otthontanuló program keretében sajátíthatják el.

Az órákat teljes idejű oktatók vagy önkéntesek tartják. Világszerte körülbelül 350 000 tanuló vesz részt ifjúsági hitoktatásban.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.