Vezetők életrajza

Jeffrey R. Holland elder

Jeffrey R. Holland eldert 1994. június 23-án rendelték el a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Elhívása idején Holland elder a Hetvenek Első Kvórumának tagjaként szolgált, ahová 1989. április 1-én hívták el.

1980-tól 1989-ig, míg el nem hívták általános felhatalmazottnak, Jeffrey R. Holland a Brigham Young Egyetem rektora volt a Utah állambeli Provóban. Korábban volt az egyház oktatási megbízottja, valamint a BYU Vallási Oktatás Iskolájának dékánja is.

A Utah állambeli St. George-ban született, itt járt a Dixie Gimnáziumba, majd a Dixie Főiskolára is. Később a Brigham Young Egyetemen diplomázott le angolból és vallási oktatásból. A Yale Egyetemen szerzett amerikanisztikából mester- és bölcsészdoktori fokozatot.

Teljes idejű egyházi szolgálata előtt Holland elder oktatásügyi szakemberként dolgozott. Szolgált a Független Főiskolák és Egyetemek Rektorainak Amerikai Társasága (AAPICU) elnökeként, a Független Főiskolák és Egyetemek Nemzeti Társaságának (NAICU) testületében, valamint az Atlétikai Társaság Nemzeti Testületének (NCAA) elnöki bizottságában. A keresztények és zsidók közötti megértés javítása érdekében tett erőfeszítéseiért a B’Nai B’rith Rágalmazás Elleni Szövetség kitüntette a Szabadság fáklyája díjjal. Számos polgári és üzleti társaság irányító testületében szolgált, és megkapta a „Kiváló Sascserkész” kitüntetést is az Amerikai Cserkész Szövetségtől. Nyolc könyvet publikált, ezek közül egyet feleségével, Patriciával közösen írt.

Holland elder 1940. december 3-án született Frank D. és Alice Bentley Holland gyermekeként. 1963-ban vette feleségül Patricia Terryt, akivel három gyermek szülei.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.