Sajtóközlemény

Jeffrey R. Holland apostol európai látogatása

                Látogatását február 23-án kezdte meg a hollandiai Apeldoornban, ahol az apeldoorni terület több gyülekezetét érintő gyűlésén beszédet adott.

                Lisette Dalliaga, a közeli zwollei gyülekezet egyik tagja szerint, Holland elder az egyház hitelvei terjesztésének fontosságáról beszélt az egyháztagoknak, valamint említést tett az egyháznak a világ több pontján létrehozott 58 új missziójáról is.

                „Holland elder hangsúlyozta, hogy Krisztus munkája nem az egyházi épületekben fog bekövetkezni, hanem épp ellenkezőleg – mondta Dalliga. – Krisztus az utcákon, a piacon és a tó partján beszélt az emberekhez. Mindenkinek szüksége van az evangéliumra, (és) ki kell tárnunk karjainkat feléjük.”

                Dalliga azt mondta, hogy azok, akik részt vettek Holland elder beszédén, élvezték a szeretetről és inspirációról megosztott üzenetét.

                Ezután február 25–26-án Angliában volt, ahol a Misszionáriusképző Központ misszionáriusaihoz szólt, találkozott a Parlament néhány tagjával, valamint részt vett egy vacsorán más egyházak képviselőivel, és csatlakozott egy felkaroló csoporthoz is. Clifford Herbertson, egy egyházi vezető Nagy-Britanniából kijelentette: „Holland elder londoni látogatásának egyik legfontosabb része a számos befolyásos politikai, vallási és közösségi vezetővel történő találkozása volt. Egy bizonyos esemény – a BYU londoni központjában megrendezésre került zártkörű vacsora – kézzelfogható jóindulatot és megértést váltott ki, amit minden résztvevő felismert és nagyra becsült.  Holland elder látogatása során olyan ajtók tárultak ki, melyek hatalmas áldást hoznak majd sokak életébe.”

                Holland elder ellátogatott a londoni Hyde Park kápolnába is, amelyet nemrég alakítottak át, hogy gyülekezeti házként és látogatóközpontként üzemeljen azok számára, akik szeretnék jobban megismerni az UNSZ egyházat. Az épületet 2012. június 30-án szentelték újra.

                A Hyde Park kápolnában tett látogatása kimondottan különleges volt számára, mivel két éves mormon misszióját itt, Angliában teljesítette az 1960-as években.

                „Már csak az, hogy az épületben lehetek, csodálatos élményt nyújt. […] Itt voltam amikor felszentelték ezt az épületet, ezért az épületben és a misszióban szerzett élményeim nagyon sokat jelentenek számomra – mondta Holland elder a látogatása közben. – A világot bejárva elmesélem a misszionáriusoknak, hogy milyen sokat is jelentett számomra a misszióm, és az, hogy itthon lehetek misszióm földjén és ebben az épületben, ahol oly sok időt szolgáltam, nagyon különleges élmény.”

                Ha többet szeretne tudni Holland eldernek a Hyde Park kápolnába tett látogatásáról, keresse fel a következő oldalt: *hivatkozás a videofájlhoz*.

                Holland elder több napot töltött Németországban is, ahol misszióelnököknek tartott képzést egy szeminárium keretében Frankfurtban, február 28. és március 1. között. A berlini egyháztagokhoz március 2-án szólt, és csatlakozott egy felkaroló csoporthoz is.

                Holland elder németországi tartózkodását az egyház leesti és potsdami gyülekezeteinek szóló beszédével zárta március 3-án, a vasárnapi gyűlések során. Azt mondta, úgy érezte mintha ő lett volna a Tizenkét Apostol Kvórumának első olyan tagja, aki meglátogatta ezeket a gyülekezeteket, és hogy otthon érezte magát.

                Beszélt a gyülekezetek fontosságáról az UNSZ egyház munkájában, beleértve a misszionáriusok létszámának fenntartását és a templomok építését világszerte, valamint biztosította az egyháztagokat arról, hogy minden, amit tesznek, fontos.

                Vivienne Meier, a potsdami gyülekezet egyik tagja azt mondta, hogy nagyon hálás volt Holland eldernek a gyülekezetében tett látogatásáért.

                „Amikor meghallottam, hogy jönni fog, nagyon meglepődtem, de nagyon boldog is voltam – mondta Vivienne. – Üzenete nagyon megérintette a szívemet. […] Szinte más dimenzióba kerültünk, amikor hallottuk beszélni őt. Mindannyian jól éreztük magunkat, és boldogok voltunk.”

                José Teixeira elder, az egyház Európa Területének elnöke, azt mondta, hogy Holland elder jelenléte különleges élmény volt minden résztvevő számára.

                „Miközben beutaztuk Európát Holland elderrel és feleségével, láthattuk az Úr egy apostolának jóságát – mondta Teixeira elder. – Különösen a németországi Leest és Potsdam Gyülekezet tagjai sosem fogják elfelejteni annak áldását, hogy köztük lehetett Holland elder és az áldásokat és szeretetet, melyet ott hagyott velük.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.