Sajtóközlemény

Jézus Krisztus Egyháza támogatja a 2023-ban Berlinben megszervezésre kerülő Speciális Olimpia Világjátékokat

Fiatal felnőttek szerte Európából önkéntesként szolgálva segítik majd a rendezvényt

Várhatóan akár ezer, Európa különböző részeiről érkező fiatal felnőtt – Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai – fog segíteni a 2023-as Berlinben megszervezésre kerülő Speciális Olimpia Világjátékok lebonyolításában. Erre az egyház támogatásával egy európai szintű, fiatal felnőtteknek szóló szolgálati konferencia keretében kerül majd sor. Az olimpiai játékok és a szolgálati konferencia 2023. június 16. és 25. között kerül megrendezésre.

SO2023_01.jpg
SO2023_01.jpg
Speciális Olimpia Nemzeti Játékok Berlinben2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az egyház Európa Középső Területének a vezetői a fiatal felnőttekhez szóló közelmúltbeli levelükben azt írták: „Isteni lehetőségeink és feladataink közé tartozik az, hogy embertársaink szolgálata által kövessük a Szabadítónkat, Jézus Krisztust. Ez a konferencia feledhetetlen lehetőséget nyújt majd Mennyei Atyánk néhány csodálatos, ám gyakran mellőzött gyermekének a szolgálatára”.

A huszonöt éves berlini Tabita Aversa egyike annak a 35 német fiatal felnőttnek, akik idén júniusban önkéntesnek jelentkeztek a Speciális Olimpia németországi nemzeti játékaira. Ezt az élményt így jellemezte: „Megérte! A kedvenc emlékem az, hogy szerda este bulit tartottunk az önkénteseknek és a sportolóknak, és csak táncoltunk és jól éreztük magunkat együtt.” Elmondása szerint már feliratkozott önkéntesnek a 2023-as Speciális Olimpia Világjátékokra is.

Ez az önkéntes szolgálat mind pénzbeli, mind időbeli áldozatot követel a 18–35 éves fiataloktól, akiket lefoglalnak a tanulmányaik, a munka, a kapcsolataik, valamint a megélhetés biztosítása. A résztvevők a saját költségükön utaznak majd Berlinbe és onnan haza. A helyszínen lakhatást, étkezést és képzést kapnak a Speciális Olimpia csapatától, és öt – vagy ha úgy döntenek, akkor tíz – napig kell majd szolgálniuk a játékokon. Napközben önkéntesként szolgálnak majd a Speciális Olimpián, este pedig részt vehetnek az egyház által szervezett tevékenységeken, többek között táncesteken, áhítatokon, műhelyfoglalkozásokon és további társasági tevékenységeken.

Az egyház Európa Középső Területének a vezetői más vallású vagy nem vallásos fiatal felnőtteket is szívesen látnak, hogy csatlakozzanak ehhez a különleges szolgálati konferenciához. Minden önkéntesnek beszélnie kell németül vagy angolul, és arra kérik őket, hogy a konferencia során tartsák be az egyház magatartási mércéit. Minden további tájékoztatás, többek között a szolgálati konferencián való részvétellel és a Speciális Olimpiára önkéntesként való jelentkezéssel kapcsolatban, megtalálható itt.

„Hajrá! – mondja Aversa. – Annyira megéri! Bámulatos embereket ismerhettek meg, a történetükkel együtt. Az itt szerzett élményt és tapasztalatokat magatokkal viszitek az életetek hátralevő részére.”

Az említett levelükben Jézus Krisztus Egyháza Európa Középső Területének vezetői így folytatják: „Izgatottan várjuk, hogy a fiatal felnőtteink Európa-szerte csatlakozzanak a szolgálat és a barátság e csodálatos összejöveteléhez. Tudjuk, hogy… Jézus Krisztus példájának a követése a szeretet és a közös szolgálat terén minden érintett számára áldásnak bizonyul majd.”

A Speciális Olimpia Világjátékok a legnagyobb olyan befogadó sportesemény, amelyen 26 sportágban 7000 értelmi fogyatékossággal élő sportoló versenyez egymással. Ehhez 20 000 önkéntes segítségére van szükség szerte a világból.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.