Sitestest01.jpg
Sajtóközlemény

Jézus Krisztus Egyházához került több szent helyszín és történelmi dokumentum tulajdonjoga és felügyelete

A beszerzések magukban foglalják a Kirtland templomot, Nauvooban lévő történelmi épületeket, valamint Joseph Smith bibliafordításának a kéziratait

2024. március 5-én, kedden Krisztus Közössége és Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza közös nyilatkozatot tett közzé. Angol nyelven megjelent egy Gyakran ismételt kérdések és függelék is ezzel kapcsolatban.

{{image_01|X}}

A mai napon, 2024. március 5-én, kedden, a Kirtland templom, több történelmi épület Nauvooban, valamint különféle kéziratok és tárgyi emlékek tulajdonjogát és felügyeletét Krisztus Közössége egy megállapodás szerinti összegért hivatalosan átruházta Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának a birtokába. Közösen osztozunk e történelmi helyszínek és tárgyak iránti érdeklődésben és tiszteletben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megőrizzük őket a jövő nemzedékei számára.

A tárgyalások, melyek e mérföldkőnek számító megállapodáshoz vezettek, még 2021 júniusában kezdődtek. „Ez az eszközcsere nagy jelentőséggel bír egyházunk számára – mondta Stephen M. Veazey, a Krisztus Közössége elnöke. – A megnövekedett bevételekből származó források még inkább lehetővé fogják tenni a Krisztus Közössége számára, hogy világszerte folytassa missziós célkitűzéseit, ideértve a Missouri állam Independence városában lévő templomunk isteni szándékkal tervezett céljainak a további megvalósítását.”

„Mélységes megtiszteltetés számunkra, hogy a felügyeletünk alá kerülnek e szent helyek, dokumentumok és tárgyi emlékek– mondta Russell M. Nelson, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnöke. – Köszönjük a Krisztus Közösségében lévő barátainknak e történelmi kincsek megőrzésére irányuló eddigi nagyszerű gondoskodásukat és együttműködésüket. Elkötelezettek vagyunk, hogy mi is ugyanezt tegyük.”

A Kirtland templom történelmi épület marad. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tervei szerint 2024. március 25-én nyitják meg újra a nyilvánosság számára, és ingyenesen lesz látogatható. Hasonlóképpen Nauvooban a Smith család tanyája, az udvarház és a vöröstéglás üzlet is 2024. március 25-én nyílik újra és egész évben ingyenesen látogatható lesz. A megállapodásban szereplő ügylettel, javakkal és egyéb tételekkel kapcsolatos további részletek a későbbiekben lesznek nyilvánosságra hozva.

Ez a történelmi jelentőségű ügylet támogatja azon régóta folyó erőfeszítéseinket, melyek a vallási és kulturális örökség megőrzésére irányulnak, illetve a növekedés és a világnak nyújtott szolgálat megfelelő lehetőségeit nyújtja.

A Krisztus Közössége egy olyan nemzetközi hitközösség, amely elkötelezett az egymással és Istennel való hiteles kapcsolatok ápolása iránt. Arra törekszik, hogy visszaállítsa Krisztus békességét a földön, és dacol azokkal az igazságtalan rendszerekkel, amelyek lealacsonyítják az ember értékét. Krisztus Közössége elismeri minden ember belső értékét, és az összetartozás, szeretet és megbecsülés helyét biztosítja, ahol lehetséges a lelki növekedés, valamint egy olyan cél felfedezése, amely életeket és közösségeket változtathat meg.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza egy világméretű vallás, mely azt tanítja, hogy Mennyei Atyánk és az Ő Fia, Jézus Krisztus napjainkban újra elhívott egy élő prófétát, és visszaállította a papsági felhatalmazást és szövetségeket, hogy örömmel áldják meg a családokat és az egyéneket. Az egyháztagok arra törekszenek, hogy Jézus Krisztus evangéliuma szerint éljenek valamint megosszák azt, törődjenek a szükséget látókkal, továbbá az örökkévalóságra egyesítsék a családokat. Szentírásként tartják tiszteletben a Mormon könyvét és a Bibliát.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.