Vezetők életrajza

José A. Teixeira elder

José A. Teixeirát 2008. április 5-én támogatták a Hetvenek Kvórumának tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában.  Elhívása idején a Brazíliai Sao Paulo Déli Misszió elnökeként szolgált.  1997-től 2005-ig az Európa Nyugati Területen a Hetvenek Harmadik Kvórumának volt a tagja.  2009. augusztus 1-től 2012. július 31-ig az Európa Terület Elnökségében szolgált tanácsosként, azóta pedig az Európa Terület elnökeként.

José Teixeira 1978-ban számviteli és kereskedelmi végzettséget szerzett a Jaime Cortesao Pénzügyi és Számviteli Intézetben, Portugáliában. 1987-ben GAE fokozatot kapott üzletvezetésből a portugáliai IAT Üzleti Főiskolán.  Misszióelnöki elhívása előtt Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nemzetközi pénzügyi ellenőreként dolgozott Európában és Afrikában.  Ebben a minőségében ő irányította az európai/afrikai adatkezelési központot az angliai Solihullban. Ezen kívül felügyelte még az Európa Keleti, Európa Középső, Európa Nyugati, Afrika Északnyugati, valamint az Afrika Nyugati Területek kontrollereit is.

José Teixeira számos egyházi elhívásban szolgált. Volt teljes idejű misszionárius a Portugáliai Lisszabon Misszióban, elderek kvóruma elnök, kerületi elnök, cövekelnök tanácsosa, főpapok csoportjának vezetője, püspöki tanácsos, főtanácstag, cövekelnök, területi hetvenes és misszióelnök.

José Augusto Teixeira da Silva 1961. február 24-én született a portugáliai Vila Realban.  1984 júniusában vette feleségül Maria Filomena Lopes Teles Grilót.  A Teixeira házaspárnak három gyermeke született.

 

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.