Sajtóközlemény

Környezetünk feletti sáfárság és környezetvédelem

Az egész emberiség sáfára a földnek, és hálásan kell használnia mindazt, amit Isten adott, kerülnie kell az élővilág és az erőforrások pazarlását, valamint a föld bőséges javait a szegényekről és szükséget látókról való gondoskodásra kell használnia.

Isten azért teremtette a földet, hogy helyet adjon az emberiség családjának a tanulásra, a fejlődésre és a tökéletesedésre.  Isten először lelkiekben teremtette a földet és minden élőt, és minden élőnek nagy értéke van az Ő szemében.

A földet és mindent, ami azon található, felelősségteljesen kell használni az emberiség családjának fenntartása végett. Azonban mindenki sáfára, nem pedig tulajdonosa ennek a földnek és a föld bőséges javainak, és elszámolással tartozik Istennek mindazért, amit az Ő alkotásaival cselekszik.

A környezettel való viszonynak körültekintőnek, ésszerűnek, kiegyensúlyozottnak kell lennie, és összhangban kell állnia a föld, valamint a jelen és a jövő nemzedékeinek szükségleteivel, ahelyett, hogy a személyes vágyak vagy állítólagos jogok azonnali érvényesítésére törekedne. A föld és rajta minden élet sokkal többet jelent elfogyasztásra vagy megőrzésre szolgáló dolgoknál. Isten szándéka szerint az Ő alkotásai tetszetősek, hogy felvidítsák az elmét és a lelket, és egyes részeit meg kell óvni. A föld elrútítása vétek az Ő szemében.

Az emberi lélek és a természetes környezet állapota összefügg, vagyis mindkettő hatással és befolyással van a másikra. A föld, minden élőlény, valamint a kiterjedt világegyetem – mind ékesszóló bizonyságot tesznek Istenről.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.