Vezetők életrajza

L. Tom Perry elder

L. Tom Perry eldert, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagját, 1974. április 6-án hívták el jelenlegi pozíciójába Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Ezt megelőzően 1972-től a Tizenkettek segédeként szolgált.

Perry elder egyházi szolgálata az északi államokban kezdődött 1942-es misszionáriusi szolgálatával, mely után két évet a tengerészetnél töltött a Csendes-óceánon. Később a következő elhívásokban szolgált: püspökségi tanácsosként az idahói Lewistonban, tanácsosként a kalifornai Sacramento cövekelnökségében, főtanácstagként a New York Cövekben, és a Boston Cövek elnökeként.
 

1922. augusztus 5-én született a utahi Loganban Leslie Thomas és Nora Sonne Perry gyermekeként. Alapdiplomáját 1949-ben a Utah Állami Egyetemen szerezte pénzügyből; a diplomamunkáját is itt adta le. Szakmai pályafutását a kiskereskedelemben töltötte idahói, kaliforniai, New York-i és massachusettsi cégek alelnökeként és gazdasági vezetőjeként.

1947. július 18-án a Logan templomban feleségül vette a Utah állambeli Hyde Parkból származó Virginia Leet, aki 1974 decemberében elhunyt. Két lány- és egy fiúgyermekük született.

Ezután 1976. április 28-án a Salt Lake templomban házasságot kötött Barbara Taylor Daytonnal.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.