Sajtóközlemény

Az egyház elindítja a „Légy a világ világossága” kezdeményezést

Világméretű internetes kampány összpontosít a krisztusi szolgálatra

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világméretű internetes kezdeményezést indít Jézus Krisztus születésének megünneplésére és az emberek ösztönzésére egymás szolgálatára ebben a karácsonyi időszakban. A „Légy a világ világossága” karácsonyi kezdeményezés világméretű hallgatósághoz jut majd el a  november 25., péntektől január 1-ig tartó időszakban.

 

A kezdeményezés középpontjában annak megünneplése és megosztása áll, hogy Jézus Krisztus a „világ világossága” (János 8:12). „Amint követjük a Szabadító példáját, valamint úgy élünk, ahogyan Ő élt és tanított, akkor ez a világosság fog égni bennünk, és megvilágítja az utat mások számára is” – mondta Thomas S. Monson elnök egy általános konferenciai beszédben 2015 októberében.

A megosztható online tartalom november 25-től kezdve lesz elérhető a www.mormon.org honlapon. Feltöltésre kerül itt egy olyan rövidfilm is, amely arra buzdítja a nagyközönséget, hogy Krisztus példáját követve végezzenek különféle szolgálatokat e karácsonyi időszakban. A szolgálati program december 1-jén, kedden veszi kezdetét egy világméretű szolgálati nappal.

A fő rövidfilm lejátszható/letölthető verziója elérhető az egyház Evangéliumi könyvtár alkalmazásában is. A kezdeményezés ideje alatt ezen kívül még 25, mindennapi szolgálati lehetőségeket bemutató rövidfilm áll majd rendelkezésre, melyek megoszthatók a közösségi médiában. Ezek a rövidfilmek angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelveken lesznek elérhetőek. Egyéb európai nyelveken karácsonyi mémek lesznek elérhetőek.

A megosztható tartalmak a mormon.org honlappal összeköttetésben álló közösségi média oldalakra kerülnek fel. A közösségi médiát használókat arra buzdítjuk, hogy a #LIGHTtheWORLD vagy a #légyaVILÁGVILÁGOSSÁGA hashtaggel ellátva osszák meg élményeiket.

Az angol, spanyol és portugál nyelveken elérhető honlap tartalmaz egy letölthető adventi naptárt, „25 módon, 25 napon át” címmel. A landing oldal 26 egyéb nyelven lesz elérhető. A naptár decemberben napi lebontásban ad ötleteket a szolgálati lehetőségek tervezéséhez egészen karácsony napjáig.

Emellett a kezdeményezést el lehet érni internetes oldalakon, angol és spanyol nyelvű látogatóközpontokban világszerte, az egyháztagok és misszionáriusok által használt eszközökön, szabadtéri reklámokon, többek között New Yorkban a Times Square-en; Salt Lake Cityben; Los Angelesben; a dél-afrikai Johannesburgban; a Fülöp-szigeteken; valamint Mexikóban. 

A fő videó ezen a 33 nyelven készült el: albán, örmény, szebuánó, kínai, horvát, cseh, dán, holland, angol, fidzsi, finn, francia, német, görög, magyar, indonéz, olasz, japán, koreai, lett, mongol, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, szamoai, spanyol, svéd, tagalog, thai, tongai és ukrán.

A egyház Misszionáriusi Részlege már több éve indít karácsonyi és húsvéti kezdeményezéseket, hogy egyre szélesebb közönséghez eljuttassa az egyház üzenetét, mely szerint Jézus Krisztus megszületett, élt, meghalt és feltámadt, hogy megmentse az egész emberiséget.

Tavaly decemberben a Szabadító született elnevezésű karácsonyi kezdeményezés emberek millióihoz jutott el világszerte. A rövidfilm 50 milliónál is több megtekintést kapott. Milliókhoz jutott el tavaly tavasszal a „Kövesd Őt” elnevezésű húsvéti kezdeményezés.

 

További források

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.