Vezetők életrajza

M. Russell Ballard elnök

M. Russell Ballard ügyvezető elnök 1985. október 6-a óta szolgál a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában, mely tisztségében bejárta a világot, hogy tanítsa az egyház tagjait és irányítsa e világméretű egyház mindennapos ügyeit. 2018. január 14-én támogatták és választották el a Tizenkét Apostol Kvórumának ügyvezető elnökeként.

1928. október 8-án született a Utah állambeli Salt Lake Cityben, Melvin R. és Geraldine Smith Ballard fiaként. A Utah Egyetemre járt.

Fiatal férfiként egyházi missziót szolgált Angliában, mely során tanácsos volt a misszióelnökségben. Kétszer is szolgált püspökként.

1974-ben elhívták a Kanadai Toronto Misszió elnökének, és itt teljesített szolgálatot, amikor 1976 áprilisában elhívták a Hetvenek Első Kvórumába. A Hetvenek tagjaként a hozzá tartozó földrajzi területeken felügyelt és képezett ki vezetőket. Később a Hetvenek Elnökségének tagjaként 1980 februárjától 1985 októberéig felügyelte az egyházban a Hetvenek Kvórumait. Szolgálatának nagy részében a misszionáriusi munkára összpontosított.

Ballard elder a teljes idejű egyházi vezetői elhívását megelőzően gépjármű-, ingatlan- és befektetési üzlettel foglalkozott. Sok egyházi és civil bizottságban és testületben szolgált.

1951. augusztus 28-án kötött házasságot Barbara Bowennel a Salt Lake templomban. Két fiú- és öt leánygyermekük van.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.