Sajtóközlemény

M. Russell Ballard elder Európába látogat

M. Russell Ballard elder – Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza második legmagasabb elnöklő testületének, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja – nemrégiben Európa számos országába ellátogatott. Körútját a finnországi Helsinkiben kezdte október 13-án, ahol egyházi vezetőkhöz, misszionáriusokhoz és egyháztagokhoz szólt. Október 15-én egy területi műholdas közvetítés során az Európa Terület félmillió egyháztagjához szólt a németországi Friedrichsdorfból. Október 16-án Frankfurtban, 20-án pedig Münchenben járt, s mindkét helyszínen találkozott az ottani egyházi vezetőkkel, misszionáriusokkal és egyháztagokkal. Ballard elder október 18–19-én Olaszországba is ellátogatott, ahol megtekintette az építés alatt álló Róma templomot; műholdas közvetítésen keresztül az egyház 12 és 18 év közötti, Európa-szerte élő fiataljaihoz szólt; valamint misszionáriusokkal találkozott. Mielőtt október 22-én visszatért volna az Egyesült Államokba, Ballard elder részt vett egy cövekkonferencián is a németországi Stuttgartban.

 

Paul V. Johnson elder, az egyház Európa Területének elnöke szerint Ballard elder Európában tett látogatása minden résztvevő számára különleges élmény volt. „Miközben együtt utaztunk Ballard elderrel szerte Európában, megtapasztalhattuk az Úr egy apostolának jóságát” – mondta Johnson elder. – „Az egyháztagok – és különösképpen az egyház fiataljai itt, Európában – soha nem feledik majd, micsoda áldást jelentett az, hogy Ballard elder itt járt Európában.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.