Sajtóközlemény

Manchester főpolgármestere köszöntőt mond a fiatal felnőttek központjának megnyitóján

Június 6-án, pénteken tartotta hivatalos megnyitóját az új Fiatal Egyedülálló Felnőttek Központja egy rövid megemlékező program keretében.

Június 6-án, pénteken tartotta hivatalos megnyitóját az új Fiatal Egyedülálló Felnőttek Központja egy rövid megemlékező program keretében. Ezután a szalagvágási ceremónia következett, melyet az újonnan beiktatott manchesteri főpolgármester, Susan Cooley tanácsos végzett. Az eseményen részt vettek más egyházi, állami és közösségi méltóságok is, többek között Clifford T. Herbertson elder, David Rutley parlamenti képviselő, valamint Trafford, Oldham és Bolton városok főpolgármesterei.

Mivel Európában ez az első megépített FEF-épület, a megnyitó egy történelmi pillanat Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza számára az Egyesült Királyságban. Az ötszintes intézmény, mely a Manchesteri Egyetem akadémiai központjának szívében helyezkedik el, a Manchesterben és vonzáskörzetében élő fiatal egyedülálló felnőttek igényeinek kiszolgálására készült. Az épületben található egy kápolna, ahol istentiszteletet tarthatnak, egy szabadidőterem a különféle tevékenységekhez, osztálytermek a vallási oktatáshoz és az angolórákhoz, egy családtörténeti központ, valamint adminisztrációs irodák.

Az egyik különleges vendég, David Rutley parlamenti képviselő, aki egyúttal az egyház tagja is, a következő megállapítást tette: „Politikai hovatartozásunktól függetlenül, mind azért vagyunk itt, hogy szolgáljunk.” Majd később így buzdította a fiatalokat: „Ez az épület összejöveteli lehetőséget kínál minden hasonló gondolkodásmódú és értékrendszerű személynek. Lehetőséget teremt arra, hogy ne csupán szentély legyen, hanem ugródeszkaként működjön a közösségben és a közösségért végzendő szolgálathoz.” Üzenete végén arra intette a hallgatóságot, hogy emlékezzenek a Máté 7:20-ban található szavakra: „Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.”

A területi hetvenes, Clifford T. Herbertson elder záróbeszédében a következőképpen foglalta össze ezt az ünnepi eseményt: „Különleges alkalom ez most nemcsak azoknak, akik már ide járnak, ebbe az épületbe, hanem azoknak is, akik a jövőben fognak eljönni.” Majd felidézve a Máté 5:14-es verset, miszerint „ti vagytok a világ világossága”, azt tanácsolta a fiatal egyedülállóknak, hogy legyenek fáklya a világ számára. „Fiataljaink felelőssége, hogy megosszák ezt a világosságot.” Még hozzátette: „Ma valami mást is ünneplünk, a D-day-t [a normandiai partraszállás napját]. Mily nagy áldás fiataljainknak, hogy mások áldozatának gyümölcseit élvezhetik.” Tisztelegve mindazok emléke előtt, akik életüket adták, egy ismeretlen skót katona sírfeliratát idézte: „A saját jelenünket adtuk azért, hogy élvezhessétek a jövőtöket.”

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.