Sajtóközlemény

Márciusban a jövő alakításában játszott szerepükért a nőket ünneplik 

Március 8. a nemzetközi nőnap – egy nap, amelyen a nők társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai eredményeit ünnepeljük. Egész véletlenül Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Segítőegylet néven ismert női szervezete megalapításának évfordulója egy hónapra esik a nemzetközi nőnappal. Március 17-én volt 178 éve, hogy a Segítőegyletet megalapították. A Tizenkét Apostol Kvórumának egy korai tagja, John A. Widtsoe ezt jelentette ki az egylet rendeltetéséről: 

„A szegénység enyhítésére, a betegség enyhítésére, a kétely enyhítésére, a tudatlanság enyhítésére [törekedni] – valamennyi olyan dolog enyhítésére, amely akadályozza a nők örömét és fejlődését” – mondta.

 Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világszerte a nők hozzájárulásait méltatja ezen ünnepi hónap során.

Nőkként ösztönzőleg hattok másokra, és követésre méltó mércét állítotok másoknak…, mivel a nők alakítják a jövőt” – mondta Russell M. Nelson elnök egy közelmúltbeli általános konferenciai beszédében.

Armine Avanesyan egy olyan nő, aki alakítja a saját családja és közössége jövőjét. 1997-ben, a kisgyermekeivel vándorolt be Németországba Örményországból. Az utazás, amely ahhoz vezetett, hogy újra együtt lehessenek a férjével (aki már Németországban volt), hosszú és kimerítő volt. 

1-Armine-(1).jpg
Armine Avanesyan nővér© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
      „Egyáltalán nem volt ételünk, semennyi sem – mondta. – Gyalog kellett keresztülvágnunk egy erdőn, majd át kellett kelnünk egy folyón, ami nagyon hideg volt – december elejét írtunk. A ruháink nedvesek voltak, én nem tudtam úszni, és nagyon mélyen alá kellett merülnöm a vízben. Csakis a gyermekeim jártak a fejemben.”

Armine leküzdötte ezeket az akadályokat, és megérkezett Németországba. Ezután meg kellett birkóznia egy új országhoz, kultúrához és nyelvhez való igazodással is. Két évvel később ismét kilépett a komfortzónájából, amikor találkozott a Németország utcáin éneklő misszionáriusokkal.

„Kifejezetten és mérhetetlenül éreztem a Szentlelket” – idézi fel Armine. Hittel előrelépett egyet, és mindössze egy hónappal később beleegyezett, hogy megkeresztelkedjen. Új egyháztagként azonnal a Segítőegylet tagjává is vált, és az egyáltalán nem könnyű átmenet során befogadásra lelt a Segítőegyletben lévő erős, hithű nők közösségében. Ők segítettek neki még erősebbé válni. 

„Sok támogatást kaptam, és magam is képes voltam támogatást nyújtani. Tanultam a saját, egyéni erősségeimről. Megtanultam, miként legyek csodálatos feleség és anya. Egyértelműen megértettem, hogy Isten valóban törődik velem, valamint név szerint ismer és szeret engem” – mondta Armine.

Armine azáltal alakította a családja jövőjét, hogy megtanította nekik, miként legyen hitük és tanulmányozzátok a szentírásokat. Mindhárom gyermeke szolgált teljes idejű missziót. Az egyházi gyülekezete jövőjét is alakította azáltal, hogy hithűen szolgált az Elemi és a Segítőegylet szervezetében, valamint tanított a Vasárnapi Iskolában.

„Hálás vagyok ezért a rendszerért az egyházban, ahol taníthatunk másokat, és ezáltal saját magunkat is” – mondta.

A Segítőegylet Általános Elnökségének első tanácsosa, Sharon L. Eubank nemrégiben rámutatott, miszerint valamennyi nő lehet bátor vezető az otthonában és a közösségében. Azt tanácsolta a szerte a világon élő nőknek, hogy használják „az önrendelkezésüket és a hangjukat”, hogy változást érjenek el.

3-Presidency-(2).jpg
A Segítőegylet Általános Elnöksége (balról jobbra) Sharon L. Eubank, első tanácsos; Jean B. Bingham, elnök; Reyna I. Aburto, második tanácsos.© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
   „Ne várjatok azzal, hogy ti legyetek a változás, amit kerestek! […] Abban a másodpercben, ahogy megtanuljuk…, miszerint rendelkezünk a hatalommal és a reménnyel és az erővel, a dolgok átalakulnak. Engem hihetetlenül felvillanyoz ez a gondolat” – mondta.

Idén márciusban a segítőegyleti nővérek és a szerte a világon élő nők erejét ünnepeljük és méltatjuk. 

A Segítőegylet a világ legnagyobb nőszervezete: 7,5 millió tagot számlál, akik 162 országban élnek. További forrásokért a nőkről és több információért a Segítőegylettel kapcsolatban látogass el a https://hírek.jezuskrisztusegyhaza.org/cikkek/segítőegylet oldalra.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.