Sajtóközlemény

Megérkezett Romániából az új magyarországi misszióelnök

A napokban Budapestre érkezett Hettinger elnök és Hettinger nővér, akik korábban a  Románia/Moldova Misszió vezetésére voltak elhíva. 

Mint ismeretes, 2018. július 1-jével kezdődően a magyarországi és a romániai missziós tevékenység egyetlen, budapesti központú misszióba lett összevonva. Az összevonás egybeesik Szabadkai elnök és felesége hároméves szolgálatának végével, akik ez idő alatt egyszerre átlagosan mintegy 100, hazánkban szolgáló misszionáriusért feleltek.

A misszionáriusok munkájának felügyelete mellett a mindenkori misszióelnök munkájának részét képezi a Budapest Magyarország Cöveken kívül eső gyülekezetek látogatása, papsági vezetése is. Ezek a feladatok most kibővülnek az egyház Románia területén zajló missziós munkájának irányításával.

A Magyarország Budapest Misszió elnökeként Szabadkai elnök volt az első olyan elhívott, aki hazánkban keresztelkedett meg és él ma is a családjával együtt. Az elhívás végeztével a Szabadkai család visszatért Pécsre, ahol Szabadkai nőtestvér ismét angolt fog tanítani, a legkisebb lányuk, Lea pedig befejezi a középiskolai tanulmányait.

 

A misszió új elnöke és felesége, Kyle Bruce Hettinger és Barbara Gay Egbert Hettinger, az Amerikai Egyesült Államokból származik, egy évvel ezelőtt lettek elhíva a Románia/Moldova Misszióba. Hettinger elnök a civil életben ügyvéd, egyházi elhívásait tekintve pedig szolgált már cövekelnökként, cövekelnökség tanácsosaként, püspökként, főtanácstagként, illetve vasárnapi iskolai tanítóként. Franciaországban szolgált teljes idejű missziót. Hettinger nővér korábban egyházközségi segítőegyleti elnökként, egyházközségi elemi elnökként, valamint ifjúsági hitoktatóként szolgált.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.