Sajtóközlemény

Megjelent a Magyarországi Budapest templom látványterve

Megjelent a 2019 áprilisában bejelentett Magyarországi Budapest templom látványterve. Az Úr e házának helyszíne 2023 októberében lett közzétéve. Magyarországon ez lesz az Úr első háza. A Magyarországon élő utolsó napi szentek templomi hódolat céljából jelenleg a németországi Freibergbe járnak.

The-Budapest-Hungary-Temple-Rendering-
The-Budapest-Hungary-Temple-Rendering-
A Magyarországi Budapest templom2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az Európa középső részén elhelyezkedő Magyarországon 20-nál is több gyülekezet van, s az egyháztagok száma meghaladja az 5200-at. Jézus Krisztus egyházának első misszionáriusai 1885-ben érkeztek Magyarországra. A misszionáriusi erőfeszítések az első világháborút követően több évtizeden át szüneteltek. A magyar kormány 1988-ban ismerte el hivatalosan az egyházat, és egy évvel később került sor az országban az első gyülekezeti ház felszentelésére.

Az utolsó napi szent templomok különböznek a kápolnáktól és a gyülekezeti házaktól, amelyekben vasárnapi istentiszteletre gyűlnek össze az egyház tagjai. A templomok az Úr házának számítanak, ahol Krisztus tanításai a családokat az örökkévalóságra egyesítő szent szertartásokon keresztül vannak megerősítve. A templomokban az egyháztagok többet tanulnak az élet céljáról, és Jézus Krisztus, valamint mások szolgálatára vonatkozó szövetségeket kötnek.

(English version here)

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.