Sajtóközlemény

Menedék a zivatar elől

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségének (a felekezet legfelsőbb irányító testületének) irányításával az egyház 75 szervezettel karöltve 17 országban segít a menekülteknek.  Patrick Kearon elder, az Európa Terület elnöke, felszólította a mormonokat, hogy szolgálják a menekülteket, és krisztusi szeretettel reagáljanak a szükségleteikre.  Az egyház világméretű általános konferenciáján elmondott beszédében Kearon elder kiemelte, hogy a világban a menekültek száma elérte a 60 milliót, vagyis minden 122. ember menekült, ennek pedig a fele gyermek.

Kearon eldert ezt mondta: „A Szabadító tudja, milyen érzés menekültnek lenni – Ő maga is az volt.  Fiatal gyermekként Jézus a családjával Egyiptomba menekült Heródes gyilkos fegyverei elől.  Szolgálatának különböző pontjain személye és élete is veszélybe került, míg végül alávetette magát a gonoszok tervének, akik a megölésére szövetkeztek.  Így talán még figyelemre méltóbb számunkra az, hogy újra és újra azt tanította nekünk, hogy szeressük egymást, szeressünk úgy, mint Ő, és szeressük a felebarátunkat úgy, mint saját magunkat.”

„Különösen Európa-szerte láttam rengeteg egyháztagot, akik megtapasztalták a lélek örömteli ébredését és gyarapodását, amint reagáltak a mély, belső vágyra, hogy segítő kezet nyújtsanak és szolgálják azokat körülöttük, akik ily szélsőséges szükséget szenvedtek.”  Így folytatta: „Ki kell állnunk az intolerancia ellen, és támogatnunk kell a kultúrákon és hagyományokon átívelő tiszteletet és megértést.”

Kearon elder a következőkkel zárta: „Menekültnek lenni meghatározó élmény azok életében, akik menekültek, azonban az, hogy menekültek, nem határozza meg őket magukat.  Mint ahogyan az előttük járó számtalan ezrek esetében is, ez csak egy időszak – remélhetőleg rövid időszak – lesz az életükben… Nem ez a pillanat határozza meg őket, a mi reakciónk azonban segít majd meghatározni bennünket.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.