Sajtóközlemény

Milliókat ért el a #légyaVILÁGVILÁGOSSÁGA kezdeményezés

 

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza november 25-én indította el „Légy a világ világossága!” című karácsonyi kezdeményezést. A kezdeményezés célja elhozni Jézus Krisztus fényét minden ember életébe a karácsonyt megelőző hetekben mások, illetve egymás szolgálata által, „25 módon, 25 napon át”. A rövidfilmekből, valamint egy különleges adventi kalendáriumból álló üzenet elérhető az interneten, az Evangéliumi Könyvtár mobilalkalmazásban, látogatóközpontokban és szabadtéri hirdetéseken, többek között a New York-i Times Square-en is.

November 25-től december 7-ig, mindössze két hét alatt világszerte 37 millióan tekintették meg a rövidfilmet. A mormon-org internetes oldalt 2 millió fő látogatta meg a kezdeményezés hatására, és 1,6 millióan voltak azok, akik a különleges adventi kalendárium használatával részt vettek a kezdeményezésben.
44 ezer ember volt, aki többet szeretett volna megtudni a kezdeményezésről, az evangéliumról vagy az egyházról, és ezért beszélgetést kezdeményezett az egyház misszionáriusaival, online chat vagy személyes találkozás formájában. Az egyház tagjai 16 ezer családtagjukkal és barátjukkal osztották meg a videó, illetve az evangélium üzenetét ebben az időszakban és meghívták őket, hogy tudjanak meg arról többet.
Az egyház Misszionáriusi Részlege már több éve indít karácsonyi és húsvéti kezdeményezéseket, hogy egyre szélesebb közönséghez eljuttassa az egyház üzenetét, mely szerint Jézus Krisztus megszületett, élt, meghalt és feltámadt, hogy megmentse az egész emberiséget.
Tavaly decemberben a Szabadító született elnevezésű karácsonyi kezdeményezés emberek millióihoz jutott el világszerte. A rövidfilm 50 milliónál is több megtekintést kapott. Milliókhoz jutott el tavaly tavasszal a „Kövesd Őt” elnevezésű húsvéti kezdeményezés.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.