Téma

Misszionáriusképző központok

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházából hetente közel ötszáz 19 és 25 év közötti fiatal férfi és nő hagyja maga mögött a családját, a barátait, az iskolát és a karrierjét, és utazik el a világszerte megtalálható 15 misszionáriusképző központ egyikébe (melyekre időnként MTC-ként vagy magyarul MKK-ként is utalnak) .

Mielőtt a képzési központba indulnának, a misszionáriusok megbízólevelet kapnak az egyház elnökétől Salt Lake Cityből, amelyben tájékoztatják őket arról, hogy a következő 2 évben (fiatal férfiak esetében) vagy 18 hónapban (fiatal nők esetében) hol fognak szolgálni.

A misszionáriusok körülbelül 80 százaléka az egyház legnagyobb képzési központjában, a utahi Provóban részesül képzésben. Egy időben átlagosan 2700 misszionáriusnak ad otthont, vagyis egy év leforgása alatt 24 ezernek.

A képzési központokban a misszionáriusok vallási oktatásban és nyelvi képzésben részesülnek, és tanítási készségeket sajátítanak el. Mielőtt elutaznának a több mint 120 ország valamelyikébe, melyet kijelöltek nekik, megtanulják tisztelni és érteni azon területek és országok kultúráját, ahol szolgálni fognak. A képzés három héttől három hónapig terjed, a nyelvi szükségletek függvényében.

Lásd még Misszionáriusi program

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.