Sajtóközlemény

Mormon női vezetők bejelentik a nemzetközi testületi tagokatMormon női vezetők bejelentik a nemzetközi testületi tagokat

A vezetőség első alkalommal bővül külföldi tagokkal, hogy eleget tegyen a világméretű egyház szükségleteinek

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza segítőegyleti, Fiatal Nők, valamint Elemi szervezeteinek elnökei változásokat jelentettek be szervezeteikben, melyek segíteni fognak a nők és a nyolcéves vagy annál idősebb lányok világméretű szükségleteinek kielégítésében. A Fiatal Nők szervezetének most már öt testületi tagja lesz, akik Utah államon kívül élnek, ezekből négy külföldön. Ez az első segédszervezet, mely külföldön bővíti ki vezetőségét, és majd mind a három szervezet átáll – a korábban csak az egyház központjában tartott vezetőségi képzésekről – az online képzésekre, melyek elérhetők lesznek a mormon női vezetőknek világszerte.

Egy interjúban, melyet a Templom téren található Segítőegyleti Épületben tartottak ezen a héten, Linda K. Burton nőtestvér, a Segítőegylet általános elnöke; Bonnie L. Oscarson nőtestvér, a Fiatal Nők általános elnöke; és Rosemary M. Wixom nőtestvér, az Elemi általános elnöke, további információkkal szolgáltak a közelgő, 2014. március 29-i, félévi Általános Női Gyűlésről. Ahelyett, hogy két különálló éves gyűlést tartottak volna a nőknek és a fiatal nőknek, az egyház 2013 novemberében úgy döntött, hogy egy összevont féléves gyűlést tart, és bevonja a nyolcéves vagy annál idősebb lányokat is.

„Amikor együtt tanácskoztunk, mindannyian arra a megállapításra jutottunk, hogy a lányok akkor legyenek részesei ennek, amikor elérik a nyolc éves kort, amikor magukra veszik a keresztelés szövetségét” – mondta Wixom nőtestvér egy telefonbeszélgetés alkalmával Texasból. A női vezetők azt mondták, hogy a változások lehetőséget fognak adni a nőknek és a lányoknak az egyházban az „előmenetelre és fejlődésre”. „A gyerekek gyorsabban nőnek fel most, mint azelőtt bármikor, és lendületet, valamint nyitottságot hoznak magukkal” – mondta Wixom nőtestvér.

„Múlt héten elkezdtük [egy új] általános testület elhívását” – magyarázta Oscarson nőtestvér, akit a Fiatal Nők szervezet általános elnökének hívtak el a 2013. évi áprilisi általános konferencián. Elmondta, hogy az elhívásokat telefonkonferencián keresztül jelentették be Jeffrey R. Holland elderrel és D. Todd Christofferson elderrel a Tizenkét Apostol Kvórumából. Oscarson nőtestvér elmagyarázta, hogy az általános testület négy helyi vezetővel fog rendelkezni a Wasatch Frontról (Észak-Közép-Utah régió), valamint öt Utah államon kívül élő nővel, akik „a szemeink és a füleink lesznek a világ különböző pontjain”, ideértve Afrikát, Brazíliát, Japánt, Perut és New York Cityt. „Már egy ideje esedékes volt, és hosszú folyamat volt számunkra, hogy rájöjjünk, hogyan működjön.

Most már megvan hozzá a technológia, melynek segítségével könnyen kommunikálhatunk a nőtestvérekkel a világ más pontjain – tette hozzá Oscarson nőtestvér, aki elmondta, hogy a telefonkonferenciák, a mobiltelefonok és az e-mailezés már sokkal könnyebben hozzáférhetők világszerte, ami egyszerűbbé teszi a kapcsolattartást a Fiatal Nők általános testületével. – Az egyház többé már nem egy utahi egyház vagy egy egyház az Egyesült Államokban – hangsúlyozta ki Oscarson nőtestvér. – A technika segít abban, hogy egyházként közelebb érezzük magunkat egymáshoz, valamint hogy beszéljünk a szükségletekről világszerte, és úgy vélem, a közvetített üzenet fontos mindenkinek.”

„Nagyon örülünk a testületi tagoknak és izgatottan várjuk, hogy tanulhassunk tőlük” – mondta Burton nőtestvér, aki hiszi, hogy az isteni útmutatás segít megosztani Jézus Krisztus evangéliumának üzenetét. Burton és Wixom nőtestvérek figyelemmel fogják kísérni a Fiatal Nők általános testületét, hogy láthassák, számításba jöhetnek-e nemzetközi testületi tagok az ő szervezeteikben is. „Fontosnak tartom elmondani, hogy e lépés megtétele előtt együtt tanácskoztunk erről, és ők megosztották a saját véleményüket a témában, tudván, hogy valamikor az ő szervezetük is kibővülhet nemzetközi testületi tagokkal” – mondta Oscarson nőtestvér.

A három általános segédszervezeti elnök izgatottan osztotta meg a testület tagjaival globálisan is azt az új online képzési programot, mely több nyelven is elérhető a női vezetőknek, és amely az ez idáig csak Salt Lake City területére korlátozott éves képzést váltja majd fel. „Mindenki számára egyszerre lesz elérhető, ami nem mindennapi – mondta Wixom nőtestvér. – Az elmúlt években igyekeztünk úgy elkészíteni a képzéseinket, hogy azok azonnal meg is jelenhessenek. Úgy tűnik, hogy most van itt a megfelelő idő, hogy biztosítsuk ezt az online képzést a Segítőegyletnek, a Fiatal Nőknek és az Eleminek, és más szervezetek is részesei lesznek.”

Burton nőtestvér elmondta, hogy a képzésre az általános konferencia után kerül sor: „Akkorra meglesznek a prioritásaink és prófétáinknak az általános konferencián elhangzott szavai, melyeket a képzéseinkbe foglalunk, és amelyek világszerte összekötnek bennünket” – mondta. „Mindezt videofilmre rögzítik is, és az egyházban mindenki számára elérhetővé teszik az interneten” – fejtette ki Oscarson nőtestvér. „Ez azt érzékelteti, hogy világszerte szükség van rá, és remélhetőleg visszatükrözi majd azt, hogy mit kapunk a testületeinktől, és felkerülhet az internetre, és mindenki számára alkalmazható lesz világszerte.”

A segédszervezeti vezetők kifejezték lelkesedésüket a félévi Általános Női Gyűlést illetően. „Ez nem arról szól, hogy mit kapunk, hanem arról, hogy mit adhatunk, és ezek a lányok képesek adni és befogadni azt a kinyilatkoztatást, mely az ezen az eseményen való részvételen keresztül fog érkezni” – mondta Wixom nőtestvér. „Az élet minden időszaka fontos – mondta Burton nőtestvér. – Mindannyiunknak együttesen is látnunk kell ezeket az időszakokat, hogy megerősíthessük egymást és gyűjtögethessünk magunknak a sok különleges szemléletmódból az út során.”

„Úgy látom, ennek a gyűlésnek az egyik értéke minden korosztály számára – a 8 évesektől a 88 évesekig – az, hogy meglássák, milyen fontos szerepük van egymás tanításában – mondta Oscarson nőtestvér. Egy olyan világban, ahol az üzenet az, hogy mindenben egyenlőségnek kellene lennie, úgy gondolom, újra ki kell hangsúlyoznunk, hogy a nők és a fiatal nők – különösen azok, akik próbálják megérteni szerepüket a világban – különleges ajándékokkal rendelkeznek és különleges szerepet töltenek be a világban.”

Bővebben olvashat minderről a Church News & Events oldalán

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.