Sajtóközlemény

Mormon Segítő Kezek szolgálnak a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon Brazíliában

A 18 évesnél idősebb mormonok és barátaik az Önkéntes Brazília szervezetén keresztül segédkeznek az idei világbajnokságon.

A brazil sportminisztérium kérésére Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza mintegy 1000 tagja ajánlotta fel az idejét önként, hogy segítsen az országnak a 2014-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésében.

A 18 évesnél idősebb mormonok és barátaik az Önkéntes Brazília szervezetén keresztül segédkeznek az idei világbajnokságon, valamint egyéb eseményeken, mint például a Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő 2016. évi nyári olimpiai játékokon. Feladataik közé tartozik a látogatók fogadása a repülőtéren, valamint egyéb munkák a turisztikai látnivalóknál és egyéb népszerű helyszíneken a világkupa idején, amely június 12-től július 13-ig tart.

Az egyház közel két évtizede ismert egész Brazíliában arról a számos Mormon Segítő Kezek (MSK) projektről, melyet az országban végzett – olyan közösségi szolgálati projektekről, melyek gyakran utolsónapiszent önkéntesek százait, sőt ezreit mozgósították.

Sarah Menezes, az Önkéntes Brazília egykori nemzetközi koordinátora, már korábban is dolgozott együtt az MSK önkéntesekkel a 2013-as konföderációs kupa idején, és lenyűgözte a szolgálatuk.  „A [Mormon] Segítő Kezek önkéntesei a legszervezettebbek és a legelkötelezettebbek – mondta. – Szükségünk van Önökre a világbajnokságon."

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.