Sajtóközlemény

Női vallási vezetők találkozója Walesben a hithű élet megvitatására

Hindu, muszlim, szikh és keresztény közösségek helyi és nemzetközi női vezetői gyűltek össze 2018. február 9-én a walesi Newportban, hogy eszmecserét folytassanak arról, mit is jelent „Hithűen élni az egyre világiasabb világban”.  A Nők Hitközi Világkonferenciájának beszélői megosztották személyes tapasztalataikat arról, hogy vallási meggyőződésük miként segít nekik bizakodóan élni az életüket.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának (mormonok) két magas rangú női vezetője, Jean B. Bingham nőtestvér és Joy D. Jones nőtestvér a Celtic Manor Resortban tartott hitközi konferencián való részvétellel kezdte meg tíznapos európai körútját.

„Amikor hívő nőkként összefogunk, akkor nemcsak a vallások közti kapcsolatot erősítjük, de egyéni életekre is befolyással lehetünk, miközben kinyújtjuk karunkat a szükséget látók felé” – mondta mintegy 300 jelenlévő előtt Jean B. Bingham nőtestvér, az egyház Segítőegyletének általános elnöke.  A Segítőegylet a világ egyik legrégebbi és legkiterjedtebb női szervezete. Vele együtt részt vett még Joy D. Jones nőtestvér is, aki az Elemi általános elnöke az egyházban. Az Elemi elnöksége az egyház azon szervezetéért felelős, mely a 18 hónapos és a 11 éves kor közötti gyermekeket tanítja.

„A vallási félreértések korában felüdülés olyan hasonló gondolkodású nőkkel találkozni, akik a közös értékeink megosztására összpontosítanak, és arra vágynak, hogy hasznára legyenek a közösségeiknek” – mondta Amanda Morris, a walesi muszlim tanács tagja, a konferencián való részvétele kapcsán.

 

A konferencia részeként a jelenlévőknek lehetősége volt részt venni a Samara’s Aid Appeal nevű jótékonysági kezdeményezés számára indított szolgálati projektben.  Korábban összegyűjtött adományokból 100 csomagot állítottak össze asszonyok és lányok számára.

„A szolgálati projekthez felhasznált összes anyagot 100%-ban a Samara’s Aid javára adományoztuk – jegyezte meg Julie Jones, a walesi hitközi tanács tagja és az esemény koordinátora. – Különleges módon hozza össze a más vallású nőket az, ha egymás mellett, közösen dolgoznak egy jó cél érdekében.”

A Samara’s Aid Appeal egy egyesült királyságbeli kezdeményezés, mely emberbaráti segélyt nyújt a Közel-Keleten és más területeken.

Bingham nőtestvér és Jones nőtestvér a találkozót követően még számos európai országba ellátogat, hogy az ott lévő mormon gyülekezeteknek útmutatást és bátorítást nyújtson.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.