Vezetők életrajza

Neil L. Andersen elder


Neil Linden Andersen eldert 2009. április 4-én nevezték ki Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza apostolává.


Andersen elder a Hetvenek Elnökségének rangidős tagjaként szolgált a Tizenkettek Kvórumába való elhívása előtt. 1993 áprilisában, 41 évesen nevezték ki a Hetvenek Első Kvóruma tagjának. Korábban Dél-Brazíliában vezette az egyház munkáját, majd a területi elnökség tagjaként Nyugat-Európában felügyelte azt. Segédkezett az egyház munkájának felügyeletében Mexikóban és Közép-Amerikában is. Ezenkívül felügyelte egyházi audiovizuális produkciók, például A Testamentumok: egy nyáj és egy pásztor című film felvételét, és az Egyház Audiovizuális Részlegének ügyvezető igazgatójaként irányította a Konferenciaközpont közvetítési berendezéseinek kialakítását. Angol anyanyelvén kívül beszél franciául, portugálul és spanyolul.

Általános felhatalmazottként való elhívása előtt Andersen elder szolgált a Franciaországi Bordeaux Misszió elnökeként, továbbá a Floridai Tampa Cövek elnökeként.

Andersen elder a Utah állambeli Loganban született és az Idaho állambeli Pocatellóban nevelkedett.

A Brigham Young Egyetemen diplomázott, ahol Hinckley ösztöndíjasként tanult, később pedig a Harvard Egyetemen szerzett MBA-t. Tanulmányai befejezése után a floridai Tampában telepedett le, ahol a reklámszakmában dolgozott, valamint ingatlanfejlesztéssel és egészségüggyel foglalkozott.

Andersen eldernek és feleségének, Kathy Williams Andersennek négy gyermeke van.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.