Sajtóközlemény

Obama elnök a vallásszabadság érdekében tett mormon erőfeszítéseket méltatta

Az amerikai elnököt az Első Elnökség és a Tizenkettek Kvórumának tagjai fogadták

Barack Obama elnök április 2-án este találkozott az egyház vezetőivel Salt Lake Cityben. Az USA elnöke a megbeszélés során nagyrabecsüléssel szólt arról a vezető szerepről, melyet az egyház a vallásszabadság és a diszkriminációellenesség közötti egyensúly keresésésben játszik. Obama elnök elismeréssel beszélt az egyház világszerte kifejtett emberbaráti és katasztrófa utáni segélyezési tevékenységéről is. A megbeszélés során szó esett arról is, hogy csak az erős családok szolgálják a társadalom általános javát és jólétét. Az egyház vezetői köszönetüket fejezték ki Obama elnöknek azért a példáért, melyet ő és a felesége mutatnak a kiegyensúlyozott házasságuk és családi életük által. A húszperces látogatás során a beszélgetés a bevándorlás témakörét is érintette.

Az Obama elnökkel folytatott megbeszélésen az egyházat Henry B. Eyring és Dieter F. Uchtdorf elnökök, az Első Elnökség tanácsosai, valamint L. Tom Perry és D. Todd Christofferson elderek, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagjai képviselték.

Az egyház elnöke, Thomas S. Monson, nem tudott részt venni a megbeszélésen. Amint azt Eric Hawkins egyházi szóvivő elmondta, „Monson elnök örömmel gondol vissza a Fehér Házban tett látogatására, amikor 2009-ben átnyújthatta Obama elnök személyes családtörténetét. Mivel azonban tartalékolnia kell az erejét a hétvégi általános konferenciára, valamint tekintettel arra, hogy a találkozó az egyház központi irodáin kívül kerül lebonyolításra, ezért – figyelembe véve az elnöki találkozó helyszínének megközelítéséhez szükséges erőfeszítést, illetve a látogatással járó elkerülhetetlen várakozásokat –, Monson elnök személyes részvétele sajnálatos módon nem kivitelezhető.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.