Vezetők életrajza

Quentin L. Cook elder

Quentin L. Cook eldert 2007. október 6-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. 1996-ban hívták el általános felhatalmazottnak. Szolgált a Hetvenek Második Kvórumában, Első Kvórumában, valamint Elnökségében.

Hetvenesként a Fülöp-szigetek területi elnökségben, a Csendes-óceáni-szigetek és az Észak-Amerika Délnyugati Terület elnökeként, valamint  a Misszionáriusi Osztály osztályvezető igazgatójaként is szolgált.

Általános felhatalmazotti elhívásakor a Sutter Health System vállalat elnökhelyettese volt. Ezt megelőzően egy kaliforniai egészségügyi szolgáltató elnökeként és vezérigazgatójaként, korábban pedig vállalati ügyvédként és ügyvezető üzlettársként dolgozott egy San Franciscó-i ügyvédi irodában.

Az egyházban szolgált püspökként, cövekelnökként és tanácsosként a San Francisco Kalifornia Cövekben, valamint területi képviselőként és területi felhatalmazott hetvenesként az Észak-Amerika Nyugati Területen. Fiatal férfiként a Brit Misszióban szolgált missziót.

A utah-i Loganben született. Politikatudományi alapdiplomáját a Utah-i Állami Egyetemen, jogi doktori diplomáját pedig a Stanford Egyetemen szerezte.

1962. november 30-án kötött házasságot Mary Gaddie-vel. Három gyermekük és tizenegy unokájuk született.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.