Vezetők életrajza

Robert D. Hales elder

Robert D. Hales eldert 1994. április 2-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában.

Hales elder 1975. április 4-én kapott elhívást, hogy általános felhatalmazott legyen. A Tizenkét Apostol Kvóruma segédeként, majd később a Hetvenek Első Kvórumának tagjaként szolgált. 1985 áprilisától az egyház elnöklő püspöke volt, míg el nem hívták a Tizenkét Apostol Kvórumába.

Általános felhatalmazotti elhívása előtt öt éven át regionális képviselő volt. Korábban gyülekezeti elnökként, püspökként, főtanácstagként és cövekelnök tanácsosaként szolgált. Az 1970-es évek végén az Angliai London Misszió elnöke volt, és szolgált a Vasárnapi Iskola Általános Elnökségében is mint első tanácsos.

Teljes idejű egyházi szolgálatába való elhívása előtt Hales elder kiváló üzleti karriert futott be, három állami vállalatnál is vezető pozícióban dolgozott.

Hales elder New York Cityben született. A Utah Egyetemen végzett, mesterdiplomáját pedig a Harvardon szerezte közgazdaságtanból. Vadászpilótaként szolgált az Egyesült Államok Légierejében.

Felesége Mary Crandall, akivel két fiuk van.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.