Vezetők életrajza

Ronald A. Rasband elder

Ronald A. Rasband eldert 2015. október 3-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumának tagjaként. 2005 óta szolgált a Hetvenek Elnökségének tagjaként. A Tizenkettekhez való elhívása idején pedig a Hetvenek Elnökségének rangidős elnökeként szolgált. Rasband eldert 2000. április 1-jén hívták el a Hetvenek Kvórumának tagjává Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Rasband elder korábban szolgált az Európa Terület Elnökségében tanácsosként, a Utah Salt Lake City-i Terület elnökeként, a Templomi Osztály igazgatójaként; valamint a Hetvenek Elnökségének tagjaként felügyelte az Észak-Amerika Nyugati, Északnyugati és három Utah területet.

Rasband elder a Utah Egyetemen végzett. 1995-ben a Utah Valley Egyetem a gazdaságtudományok díszdoktorává avatta. 1976-ban csatlakozott a Huntsman Container Company-hoz üzletkötőnek, majd 1987-ben kinevezték a Huntsman Chemical Corporation általános vezérigazgató-helyettesének.

Amikor 1996-ban távozott a Huntsman Chemical Corporationtől, hogy misszióelnökként szolgáljon New Yorkban, tagja volt a vállalat igazgatói tanácsának is.
Rasband elder számos egyházi elhívásban szolgált, többek között: teljes idejű misszionáriusként a Keleti Államok Misszióban (1970–1972), Templom téri idegenvezető misszionáriusként, püspökként, valamint tagja volt az egyház 150 éves évfordulóját szervező bizottságnak is. 1996 és 1999 között a New York, New York Északi Misszió elnökeként szolgált.

Rasband elder 1951-ben született a Utah állambeli Salt Lake Cityben. 1973-ban vette feleségül Melanie Twitchellt. 5 gyermekük és 24 unokájuk van.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.