Sajtóközlemény

RootsTech és Családismereti nap

Emlékezz a mottója a RootsTech 2024-nek, amely egy február 29. és március 2. között Salt Lake Cityben (Amerikai Egyesült Államok, Utah) megrendezésre kerülő háromnapos, világméretű családi ünnepnek számító online konferencia.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza által támogatott RootsTech – melynek minden évben a FamilySearch International ad otthont – a világ legnagyobb családtörténeti eseménye. Ennek része egy, a Salt Lake Cityben található Salt Palace Konferencia-központban személyesen látogatható esemény, amely online élménnyel egészül ki.

RootsTech24_01.jpegDownload Photo

Virtuális és személyes résztvevők millióit várják, hogy részesei legyenek felemelő témaindító beszédeknek, képzéseknek, új technikai vívmányoknak, valamint hogy segítséget kapjanak az emlékezéshez és a családjuk, az életük, a kalandjaik és az emlékeik megünnepléséhez.

„Természetes emberi viselkedés, ha emlékezünk életünk sorsfordító élményeire és azokra az emberekre, akik hatással voltak ránk – mondta Jen Allen, a FamilySearch eseményigazgatója. – A RootsTech 2024 segíteni fog emlékeznünk az emberekre és az élményekre, de segít azt is átgondolnunk, hogy mit szeretnénk, miképpen emlékezzenek ránk a jövőben.”

Jan-Friedrich Hadzik, egy Németországban élő egyháztag ezt mondta: „Három évvel ezelőtt vettem részt először egy RootsTech konferencián online. Olyan könnyű volt otthonról bekapcsolódni, és hihetetlen volt látni, ahogy a családtörténet megszállottjainak százai összegyűlnek, hogy tanuljanak, nevessenek és élvezzék egymás társaságát. Nagyon tetszett a modern technikát felvonultató hatalmas színpad, ahol hírességek meséltek családi történeteikről. Nelson elnök szavaival élve, itt valóban jelen van a békesség és a szeretet ereje. Azóta egyetlen RootsTechről sem maradtam le.”

Családismereti nap

A Családismereti nap egy kifejezetten utolsó napi szenteknek szóló egynapos esemény a RootsTech utolsó napján, március 2-án, 9:00 és 15:00 között (hegyvidéki idő szerint). Ennek részeként bemutatásra kerül egy eddig soha nem látott, a halálát megelőzően felvett videófilm a néhai M. Russell Ballard elnökről, a Tizenkét Apostol Kvórumából. A filmben Ballard elnök mesél a házasságáról és a saját családjával kapcsolatos felfedezések pillanatairól. A videófilmet megtekintheted online a RootsTech.org, a Gospel Stream, a Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org oldalakon, a FamilySearch YouTube-csatornáján, valamint az Evangéliumi könyvtárban 20:30-kor (GMT) és 21:30-kor (CET).

Nyelvek és megtekintési lehetőségek

A RootsTech és a Családismereti nap tartalma angol, spanyol, portugál, francia, olasz, német, japán, koreai, kantoni, mandarin, kambodzsai, holland, fidzsi, magyar, indonéz, mongol, norvég, szamoai, thai, tongai, vietnami és tagalog nyelven lesz elérhető. A Családismereti nap orosz nyelven is megtekinthető lesz.

A RootsTech.org mellett az egyház inspirációs YouTube-csatornáján, valamint a Gospel Stream-alkalmazáson keresztül is kapcsolódhatsz az ülésekhez angol, spanyol, portugál és francia nyelven (töltsd le az alkalmazást innen: Apple Mobile, Apple TV, Google Play, Google TV, Roku vagy Amazon Fire Devices).

A regisztráció menete

A RootsTech mindhárom napjára a regisztráció továbbra is nyitva áll a RootsTech.org oldalán. A képzések időpontja online is elérhető.

Az ingyenes online esemény a következőket tartalmazza:

  • Kétszáznál is több új, igény szerint visszanézhető ülés és képzés, több mint 20 nyelven
  • Előadások és kiemelt előadók a nagyszínpadon
  • Valós idejű segítségnyújtás chatszobán keresztül és online kutatási tanácsadás
  • Rokonokkal való kapcsolatfelvétel és üzenetváltás a Relatives at RootsTech segítségével
  • Virtuális kiállítási tér

Kiemelt előadók

A kiemelt előadók között szerepel a komikus Henry Cho; Lynne M. Jackson, Dred és Harriet Scott leszármazottja; valamint Nancy Borowick, a világszerte elismert Sony Artisan fényképésze.

További tudnivalókért a RootsTech 2024-et illetően, beleértve a kiemelt előadókat is, látogass el a RootsTech.org oldalára.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.