Sajtóközlemény

Szegeden is épül az egyház

„Természetesen a kápolnáink nem készülnek azonos tervrajzok alapján. Azonban mindegyik a Szabadítónk küldetésére összpontosít. Ezek az Ő hódolatának szentelt épületek.” (L. Tom Perry elder, a Tizenkét Apostol Kvórumából, 1990)

„Természetesen a kápolnáink nem készülnek azonos tervrajzok alapján. Azonban mindegyik a Szabadítónk küldetésére összpontosít. Ezek az Ő hódolatának szentelt épületek.” (L. Tom Perry elder, a Tizenkét Apostol Kvórumából, 1990)

Kevesebb mint egy évvel az első kapavágás után szerkezetkész állapotba került Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti háza Szegeden, a Gutenberg u. 23. szám alatt. Ebből az alkalomból bokrétaavató ünnepségre gyűltek össze január 17-én, pénteken az egyház európai, hazai és helyi képviselői, valamint az épületet tervező és kivitelező szakemberek.

A bokrétaavató vagy más néven tetőfedési ünnepség hagyománya az ősi Skandináviából ered, onnan terjedt tovább Angliába és később az Újvilágba, ahonnan pedig visszaérkezett Európába. A bokrétaavató során az építők és az építtetők közösen ünneplik a szerkezetkész állapot elérését, olykor egy fenyőt, koszorút vagy zászlót rögzítve az épület legmagasabb pontjára.

Nagy lépés a helyi egyháztagoknak

A tized törvényéből fakadó áldásként gyűlt össze az a mintegy 300 millió forint, amelyből megvalósulhat Csongrád megye első ilyen épülete. A helyi egyháztagok számára nagy lépést jelent a saját gyülekezeti ház, mintegy két évtizeddel azután, hogy az első szegedi megtértek csatlakoztak az egyházhoz. Akkor a gyűlések magánlakásokon zajlottak, azóta pedig bérelt helyiségekben gyűlik össze a mára körülbelül 70 aktív tagot számláló gyülekezet.

„Elérkezett az építkezés egy olyan pontra, amikor túl vagyunk a nehezén. Az egyház tulajdonképpen ezzel az ünnepséggel fejezi ki háláját a munkásoknak – nyilatkozta a helyi sajtónak Szűcs Zoltán, a szegedi gyülekezet elnöke. – Az, hogy Szegeden gyülekezeti ház épül, tükrözi az itteniek hithűségét és áldozatkészségét.”

Az utolsó napi szentek számára fontos és örömteli esemény egy ilyen épület megépülése, ám ennél is jelentősebb a folyamatos épülés, amely ezeken a helyeken zajlik: az erős és hithű egyének és családok, a biztos evangéliumi tudás, valamint a Krisztusba vetett bizonyság épülése.

Zörgessetek és megnyittatik

Az augusztusra elkészülő kétszintes szegedi gyülekezeti házban az istentiszteleteknek helyt adó kápolnán kívül lesznek még tantermek, irodák és egy keresztelőmedence. Átköltözik az épületbe a családkutatókat segítő családtörténeti központ, valamint a mindenki számára nyitott és ingyenes angolórák is.

Habár sokan úgy gondolják, hogy a gyülekezeti házakat csak az egyháztagok látogathatják, ez a vélekedés feltehetőleg a templomok és a kápolnák közötti különbség félreértéséből fakad. Míg a világszerte megtalálható templomok (jelenleg 141) csak a hithű egyháztagok által látogathatók, addig a gyülekezeti házak (több mint 17 000) és azok kápolnái minden érdeklődő előtt nyitottak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.