Sajtóközlemény

Több mint kétmillió új, indexelt feljegyzéssel és képpel bővültek a FamilySearch gyűjteményei: Find A Grave, Németország, Magyarország, Hollandia, Portugália és Egyesült Államok

A FamilySearch a közelmúltban több mint kétmillió indexelt feljegyzéssel és képpel bővítette a Find A Grave, Németország, Magyarország, Hollandia, Portugália és Egyesült Államok gyűjteményeit. A kiemelendő frissítések közé tartozik az új Find A Grave Index1 483 770 indexelt feljegyzése; a U.S., Washington, Seattle, Passenger Lists, 1890-1957 gyűjtemény 346 492 indexelt feljegyzése; valamint a Germany, Mecklenburg-Schwerin Census 1867 gyűjtemény 113 930 indexelt feljegyzése. Az alábbi táblázat tartalmazza a frissítések teljes jegyzékét. Eme különböző gyűjtemények, ahogyan a több mint 3,5 milliárd egyéb bejegyzés is, ingyenesen kutathatók a FamilySearch.org honlapon.

A FamilySearch.org honlap kutatható történelmi feljegyzéseit a világszerte munkálkodó önkéntesek ezreinek segítsége teszi hozzáférhetővé. Ezek az önkéntesek írják át (indexelik) az információkat a kéziratos feljegyzések digitalizált másolatairól, hogy azok könnyen kutathatóvá váljanak az interneten keresztül. A FamilySearch.org internetes oldalon közzétett digitalizált képek nagy száma további önkénteseket igényel (különösen olyanokat, akik tudnak idegen nyelveken olvasni). A világszerte fellelhető történelmi-genealógiai feljegyzések ingyenes hozzáférését megvalósító önkéntes munkában való részvételről többet is megtudhat a FamilySearch.org címen.

A FamilySearch a világ legnagyobb genealógiai szervezete. A FamilySearch olyan nonprofit, önkéntesek támogatására támaszkodó szervezet, amelyet Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza támogat. Milliók használják havonta a FamilySearch feljegyzéseket, forrásanyagokat és szolgáltatásokat, hogy többet tudjanak meg a családtörténetükről. Elősegítendő ezt a nagyszerű célt, a FamilySearch és elődszervezetei már több mint 100 éve tevékenyek a családtörténeti feljegyzések világszerte zajló gyűjtésében, megőrzésében és megosztásában. A látogatók ingyen férhetnek hozzá a FamilySearch szolgáltatásokhoz és forrásokhoz aFamilySearch.org oldalon, valamint 132 ország több mint 4600 családtörténeti központjában, köztük a fő Családtörténeti Könyvtárban a utahi Salt Lake Cityben.

Gyűjtemény

Indexelt feljegyzések

Digitalizált képek

Megjegyzések

Find A Grave Index

1 483 770

0

Újonnan indexelt feljegyzésgyűjtemény.

Germany, Mecklenburg-Schwerin Census 1867 [Németország, népszámlálás]

113 930

0

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel.

Hungary, Civil Registration, 1895-1980 [Magyarország, állami anyakönyvek]

42 986

18 903

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel és képekkel.

Netherlands, Gelderland Province Civil Registration, 1811-1950 [Hollandia, állami anyakönyvek, indexelve]

133 728

0

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel.

Portugal, Coimbra, Civil Registration, 1893-1980 [Portugália, állami anyakönyvek]

0

31 200

Új, böngészhető képgyűjtemény.

U.S., Washington, Seattle, Passenger Lists, 1890-1957 [Egyesült Államok, utaslisták]

346 492

0

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.