Téma

Történelmi helyek

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nagyon fontosnak tartja történelmének megőrzését és megosztását. Az egyház több tucat történelmi helyet gondoz, ahol a különböző hitű emberek fontos tanulságokat vonhatnak le a történelemről, a hitről és az elkötelezettségről.

„Történelmi helyeink segítenek nekünk elmondani az utolsó napi szentek egyedülálló történetét – mondta Marlin K. Jensen elder, egyházi történész és jegyző. – Mindegyik helyszín tele van történelmileg pontos részletekkel, és érdekes kiállításokkal, ahol az emberek jobban megérthetik, kik vagyunk, és mit tartunk fontosnak.”

Az egyház mindegyik történelmi helyét ingyenesen látogathatja a nagyközönség. Vannak olyan nagyobb történelmi helyek, melyek több helyszínt is magukba foglalnak, például Nauvoo, Illinois, vagy a New York állambeli Palmyra. Más helyek kicsik, csak egy szoborból vagy kis épületből állnak, például a Gadfield Elm kápolna Angliában vagy a Mormon Hadtest Történelmi Emlékhelye a kaliforniai San Diegóban. Sok helyen szórakoztató tevékenységek várják a családokat.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.