Téma

Tanácsos

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza papsági szervezetét elsősorban elnökségek igazgatják. Az egyház legmagasabb irányító testületétől, az Első Elnökségtől kezdve a helyi gyülekezetekig ezek az elnökségek elnökből és két tanácsosból állnak. Kivételt képeznek elnevezés tekintetében a helyi egyházközségek, amelyek nem hivatásos vezetőit püspöknek hívják. Az őt segítő két férfit azonban szintén tanácsosoknak nevezik.

Az igazgatási szinttől függetlenül a tanácsosok feladata az elnök vagy a püspök segítése és támogatása. A tanácsosok különböző lelki és igazgatási feladatokat látnak el, amelyeket az elnöktől vagy a püspöktől kapnak, és helyettesítik őt, ha az elnök vagy a püspök nem elérhető. A szervezettől függően ezek a tanácsosok lehetnek különböző életkorú férfiak vagy nők is. A cövekelnökségben például a tanácsosok felnőtt férfiak, míg a diakónusok kvórumában 12 vagy 13 éves fiúk. Hasonlóképpen, egy segítőegyleti elnökségben a tanácsosok felnőtt nők, míg a fiatal nők osztályaiban a tanácsosok 12 és 18 év közötti kamaszlányok.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.