Téma

Tanító

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában a tanító szó kétféle jelentéssel bír.

  1. Egyrészt felelősségteljes, általában 14-15 éves fiatal férfiak által viselt hivatal az ároni papságban. A tanítók készítik elő az úrvacsorán kiosztott kenyeret és vizet a vasárnapi istentiszteleteken. Ezek a fiatal férfiak házitanítókként is szolgálnak, és meglátogatják a helyi gyülekezet tagjait. A helyi gyülekezetekben a tanítók kvórumokba szerveződnek. Ezek a kis csoportok lehetővé teszik a fiatal férfiak számára vezetői készségek elsajátítását, miközben együtt szolgálnak, tevékenységeket tartanak és segítenek egymásnak Jézus Krisztus evangéliuma szerint élni.
  2. Másrészt pedig olyan valaki, aki egyházi órán tanít. Ez lehet gyermekeknek, fiataloknak vagy felnőtteknek tartott óra. Ezeket az órákat általában a vasárnapi istentiszteletek részeként tartják, és az a céljuk, hogy megerősítsék az egyének hitét, valamint gyarapítsák a szentírásokról és az egyházi tanokról szerzett ismeretét.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.