Vezetők életrajza

Timothy J. Dyches elder

Timothy J. Dyches eldert 2013. április 6-án, 62 éves korában támogatták a Hetvenek Második Kvórumának tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Az elhívása előtt az Oregoni Portland Misszió elnökeként szolgált (2008–2011).

Dyches elder a Brigham Young Egyetemen szerzett alapdiplomát. Orvosi diplomáját és szakorvosi képzését a Missouri állambeli St. Louis-i Washington University Medical Schoolban szerezte. 1985 és 2008 között fül-orr-gégész sebészként praktizált. 2012-ben az Amerikai Ambuláns Sebészeti Központ fejlesztési osztályának alelnökévé választották.

Dyches elder az élete folyamán számos egyházi elhívásban szolgált, többek között teljes idejű misszionáriusként a Németországi Déli Misszióban (1970-1972), egyházközségi írnokként, Vasárnapi Iskola elnökeként, főtanácstagként, cövekelnök tanácsosaként, cövekelnökként, templomi szertartásszolgaként, cöveki misszóelnöki tanácsosként, területi hetvenesként, misszióelnökként és diakónusok kvórumának tanácsadójaként.

Timothy John Dyches 1951 januárjában a Utah állambeli Murrayben született. 1974 áprilisában feleségül vette Jill Elizabeth Dudley-t.  Három gyermekük és tizenkét unokájuk van. A Nevada állambeli Renóban élnek.

Jill Dudley Dyches nőtestvér a New York állambeli Glens Fallsban nőtt fel Paul és Rose Coyer Dudley gyermekeként.   Fiatal korában csatlakozott az egyházhoz, miután misszionáriusok kopogtattak az ajtajukon, hogy tanítsák a családját Isten számunkra alkotott tervéről.

A férjével Timothy John Dychesszal a Brigham Young Egyetemen találkozott. 1974. április 26-án kötöttek házasságot a Manti templomban.  Két csodálatos fiú és egy rendkívüli lány szülei, akik már mind házasok.  Dyches eldernek és nőtestvérnek tizenkét gyönyörű unokája van, akikre életük nagy áldásaként tekintenek. Dyches nőtestvér leginkább az unokákkal együtt töltött időben és a hazatért misszionáriusok beszámolóinak hallgatásában leli örömét.  Imád olvasni, szereti a művészeteket és lelkesen kutatja az őseit.

Dyches nőtestvér számos egyházi elhívásban szolgált az Elemiben, a Fiatal Nőknél, a Vasárnapi Iskolában, a Segítőegyletben, a cserkészetben és templomszolgaként. Ezen kívül számos közösségi és önkéntes szervezetben is szolgált. 2008 és 2011 között együtt szolgált a férjével, aki az Oregoni Portland Misszió felett elnökölt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.