Téma

Tized

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai a tizedfizetés bibliai alapelvét gyakorolva bevételeik 10 százalékát az egyháznak adományozzák.

A tizedfizetés az ószövetségi idők óta ismert gyakorlat. 1 Mózes 14:17-20 például feljegyzi, hogy Ábrahám tizedet fizetett Melkisédeknek. Ma a tizedből befolyt pénzt különböző célokra használják, többek között emberbaráti erőfeszítésekre, valamint gyülekezeti házak és templomok építésére. Ezen kívül a tizedfizetésből befolyt pénz fedezi az egyház működési költségeit, és hozzájárul a misszionáriusi, az oktatási és a genealógiai programokhoz.

Az utolsó napi szentek a helyi vezetőiknek adják oda a tizedüket, mint felajánlást. Ezek a helyi vezetők a pénzt az egyház központjába küldik a utahi Salt Lake Cityben, ahol egy bizottság dönt a pénzalapok konkrét felhhasználási módjáról. Ez a tanács az Első Elnökségből, a Tizenkét Apostol Kvórumából, valamint az Elnöklő Püspökségből áll.

Számos más vallású emberhez hasonlóan az utolsó napi szentek is hisznek abban, hogy a tizedfizetés kifejezésre juttatja az Isten iránti hálánkat, és mind lelki, mind fizikai áldásokat eredményez.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.