Sajtóközlemény

Vallási közösségek segítik majd Európa jövőjének formálását – hangzott el az Európai Bizottság ülésén egy mormon vezetőtől

Az egyházaknak és a vallási szervezeteknek nagy hatása lesz Európa jövőjének kialakításában, mondta Massimo De Feo elder Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházából, a vallási vezetőknek szóló éves világméretű megbeszélésen. A 2017. november 7-én, kedden megtartott esemény házigazdája Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke volt. Az eseményhez csatlakozott még Ms. Mairead McGuinness, az Európai Parlament első alelnöke is. A tíz vallási vezető és az Európai Unió tisztviselői az Európai Bizottság brüsszeli központjában gyűltek össze, hogy a következő témát megvitassák: „Európa jövője: Egy értékekre alapozott és hatékony Unió.”

„Vallásos egyének és szervezetek – jóval az egyházi épületek falain kívül – kórházakat és iskolákat építenek, jótékonysági intézményeket és szállásokat üzemeltetnek, vállalkozásokat és agytrösztöket vezetnek, fiatalokat tanítanak és írás-olvasás tanfolyamokat tartanak, emberbaráti segítséget nyújtanak világszerte, valamint munkát találnak a munkanélkülieknek” – osztotta meg megfigyelését De Feo elder, aki általános felhatalmazott hetvenesként szolgál.

 

De Feo elder beszédében kifejtette, miként lehet meghatározni a közös értékeket a megosztott társadalmakban; a vallási vezetők hozzájárulását az európai értékek megtárgyalásához; és annak szükségességét, hogy ki kell fejleszteni a közösség érzését tágabb európai szinten is. Kiemelte az fiatalok szerepének fontosságát is. Nélkülük Európának nincs valós jövője - mondta. Javaslatként említette meg, hogy a fiatal generációknak meg kell találniuk azokat a vallási és erkölcsi értékeket, melyek elvesztek, különös figyelmet fordítva a hagyományos családra. A 12. és 13. hittételeket idézve De Feo elder szorgalmazta a „erényes, szép, jónak mondott vagy dicséretre méltó” jövőbeli európai eljárásmódok támogatását, valamint hangsúlyozta az aktív polgári részvétel fontosságát a demokratikus folyamatokban.

„Hisszük, hogy a törvénytisztelő polgárok, akiket őszintén érdekel a közös jó előmozdítása, a pozitív változás és a fejlődés megteremtői lehetnek” – jegyezte meg. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza készen áll arra és feladatának tekinti azt – a más hitet vallókkal, csoportokkal vagy közösségekkel együtt –, hogy Isten minden gyermekének életét jobbá tegye és megáldja.”

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza már 170 éve aktívan jelen van Európában, és jelenleg több mint félmillió tagja gyűlik össze rendszeresen a kontinens több ezer gyülekezetében.

Az egyház Európa Terület elnökségének teljes nyilatkozata az „Európa jövője” témában később kerül közzétételre.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.