Új cikk

Veszprém és Szeged: nyílt napok az új gyülekezeti házakban

Két új gyülekezeti házzal is gyarapodott idén az egyház Magyarországon, méghozzá Veszprémben és Szegeden. A gyönyörű épületek természetesen nemcsak az egyháztagokat, de a helyszínül szolgáló városok polgárait is szolgálják. Ennek egyik elemeként nyílt napok keretében mutatták be a helyi közösségek számára az elkészült és használatba vett gyülekezeti házakat.
 
Isten munkájának két évtizede
 
Az új veszprémi gyülekezeti ház november 8-án mutatkozott be a nagyközönség előtt. Az épület és az egyház megismertetésére szervezett nyílt napra érkező látogatók betekintést nyerhettek az egyház helyi történetébe éppúgy, mint a különböző tantételeink és hitelveink gyakorlati megvalósításába.
 
A nyitóünnepség során Fehér Csaba gyülekezeti elnök felidézte a magánlakáson történt kezdetektől az új épületig vezető, több mint két évtizedes utat, majd pedig hazai és külföldi egyháztagok tették bizonyságukat Isten szeretetéről, Jézus áldozatáról, a család fontosságáról és a parancsolatok betartásából fakadó áldásokról.
 
Németh-Tóth Zsolt a cövekelnökség tanácsosaként és a veszprémi gyülekezet egykori első elnökeként is szólt a megjelentekhez. Kiemelte azt a különbséget, ami az akkori és a jelenlegi körülményeket jellemezte. Rámutatott, hogy az akkori körülmények között a testvérek elkötelezett szolgálata tette lehetővé a gyülekezet fejlődését. Németh-Tóth elnök kifejtette, hogy nagyszerű egyének és családok fejlődtek és növekedtek az egyházban, Isten munkája pedig azóta is halad előre.
 
A megnyitót követően az épület különböző helyiségeiben berendezett tematikus bemutatókkal ismerkedhettek a látogatók, akik válaszokat kaphattak a misszionáriusokkal, a papsággal, a családkutatással és egyéb, az egyházzal kapcsolatos kérdéseikre.
 
Gutenberg és a szentírás
 
Ahogy Gutenberg nyomdájával új korszak kezdődött a Biblia szélesebb körű terjesztésében, várhatóan úgy ad új lendületet a Gutenberg utcai gyülekezeti ház is az evangélium terjesztésének Szegeden és vonzáskörzetében.
 
A szegedi egyháztagok mindenesetre régóta vártak arra, hogy használatba vehessék az új épületet, majd pedig bemutathassák azt a helyi polgároknak is. Ez utóbbi eseményre november 21-én került sor egy nyílt nap során. A rendezvényt egy délelőtti és egy délutáni turnusban szervezték, hogy minél többen el tudjanak látogatni rá.
 
A nyílt napon végül mintegy 130 érdeklődő vett részt, köztük a Szegedi Tudományegyetem Amerikanisztika Tanszékének tanárai és hallgatói, a Csongrád Megyei Levéltár vezetői, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, a Hetednapi Adventista Egyház szegedi gyülekezetének lelkésze és a szomszédos Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola intézményvezetője.
 
Bevezetőjében Németh-Tóth Zsolt, a Magyaroszág Budapest Cövek első tanácsosa arról beszélt, milyen utat járt be és hogyan fejlődött az egyház Magyarországon, Szűcs Zoltán gyülekezeti elnök pedig kiemelte a minden szegedi előtt nyitva álló családtörténeti központot és az ingyenes angolórákat. Lowell Smith misszióelnök az új épület kapcsán az új misszionáriusi lehetőségekről ejtett szót.
 
A szegedi gyülekezet többek között multimédiás bemutatóval is készült a látogatók fogadására, akiknek körében nagy sikere volt a helyi egyháztagok mindennapjait bemutató kisfilmeknek. A programot sok egyéb mellett egy zenei előadás, „családi est” és vasárnapi iskolai tanítás is gazdagította.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.