Sajtóközlemény

Világméretű virtuális konferenciára várják az európai híveket

Amikor egy svéd üzletasszony, egy brit ügyvéd és egy luxemburgi buszsofőr ugyanakkor ül le a képernyője elé, akkor az alkalom általában egy focimeccs, egy királyi esküvő vagy az Eurovíziós Dalfesztivál. Ám 2020. október 3-án és 4-én Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza virtuális konferenciája a sugalmazás és a szent zene hétvégéjére hozza majd össze az embereket szerte Európában és a világon.

A közelgő általános konferenciának összesen öt ülése lesz. Minden ülést online közvetítenek az Amerikai Egyesült Államokból, a Utah állambeli Salt Lake City egy kis előadóterméből. Csak azok lesznek jelen személyesen, akiket felkértek, hogy beszédet vagy imát mondjanak. A közvetítés adásrendjének részletei itt találhatók.

CB58BAEE-966F-43A3-A796-FC7C056006ED.jpeg
A 2020. áprilisi általános konferencia közvetítése egy kis előadóteremből a Templom téren található Egyházi Irodaépületből. A Covid19 miatt az egyházi vezetők egymástól két méterre ülnek.© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
         „Jézus Krisztus egyházában egy olyan emberekből álló családra leltek, akik nem is különböznek annyira tőletek. Olyan emberekre leltek, akiknek szükségük van a segítségetekre, és akik segíteni szeretnének nektek, miközben megpróbáltok a legjobb önmagatokká válni – azzá, akivé Isten teremtett benneteket, hogy váljatok” – mondta Dieter F. Uchtdorf elder az egyház legutóbbi, idén áprilisban tartott világméretű konferenciáján.

A Németországból származó korábbi kereskedelmi pilóta a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja. Más európaiak is viselnek vezető hivatalt az egyházban: Gérald Caussé elnöklő püspök például Bordeaux-ban született.

Az általános konferenciát rendszerint a 21 000 főt befogadni képes Konferencia-központból közvetítik. A gyűlések hagyományosan látogatók ezreit vonzzák Salt Lake Citybe a világ minden tájáról. Az előző konferencia mintájára az októberi ülések is csak virtuálisak lesznek, és nem lesz a nagyközönség számára nyitott, élő esemény.

Conference át home
A Rechenberg család a németországi Zülpichben lévő otthonából követti figyelemmel a 2020. áprilisi általános konferenciát.© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
    Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának világszerte 16,5 milliónál is több tagja van, köztük félmillióan Európában. Az egyház őket is arra hívja, hogy tekintsék meg a konferenciát online. A beszédeket és az imákat több európai nyelven is élőben tolmácsolják majd. 

A konferencián elhangzó zene felvételről fog szólni, és a Templom téri Tabernákulum Kórus szerepel majd. Ez a 360 tagú vegyeskórus Európa és a világ sok híres koncerttermében fellépett már.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.