Mormon Newsroom
Sajtóközlemény

Általános konferencia: Európai hívek tízezrei várják a lelkesítő, keresztényi életmóddal kapcsolatos üzeneteket

Európa-szerte várakozással tekintenek a hívek Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 185. félévi általános konferenciájára. A konferencia üléseinek helyszíne szokás szerint a Salt Lake Cityben található Konferencia-központ lesz. Az élő közvetítés 2015. szeptember 26-i kezdettel tekinthető meg.

Az európai egyháztagok és az egyház iránt érdeklődők a gyülekezeti házakban és az otthonaikban fognak összegyűlni, hogy meghallgassák az Első Elnökség és az egyház más vezetőinek lelkesítő és iránymutató üzeneteit. Az új beszédek iránti fokozott érdeklődés mellett az utolsó nap szentek az előző, áprilisi általános konferencián elhangzott tanítások felidézésével készülnek a mostani eseményre.

„Az idei áprilisi esemény nagyon különleges volt számomra, mert igen sok választ kaptam a kérdéseimre, és ezek azóta is bátorítanak – mondta Marsida Veliu Albániából. – Nemcsak bátorságot merítettem belőle, hanem a békesség bámulatos érzését is.”

 

Rima Avaneszjan Németországból M. Russell Ballard elder szavait idézte fel. Tavaszi beszédében Ballard elder az egyház fiataljaihoz szólt. Üzenete arra indította Avaneszjan nőtestvért, hogy kitűzzön maga elé egy sor olyan célt, amelyekre a következő általános konferenciáig összpontosíthat. „Az egyik ilyen célkitűzés az volt, hogy mindennap tanulmányozzam a szentírásokat, és tegyek böjti felajánlást minden hónapban. Ez jó egyensúlyt teremtett a személyes lelki jólétemért végzett munka és a kifelé fordulás, a szükséget látók megsegítése között.”

Mivel minden ember egyedi, a hívek gondolataiban feltehetőleg más és más témák fognak megmaradni az általános konferencia után. A hallgatóságot gyakran olyan tanítások és tantételek irányába kalauzolja a személyes sugalmazás, amelyek különösképpen fontosnak bizonyulhatnak számukra az adott időszakban. „Nagy örömmel hallgattam az összes beszédet, de Dale G. Renlund elder beszéde különösen emlékezetes maradt nekem – emlékezett vissza az előző konferenciára Debbie Twigger Angliából. – Az a kijelentés, hogy »a szent olyan bűnös, aki nem adja fel a próbálkozást« igazán megérintett, és segített felismernem, hogy bár nem vagyok tökéletes, mégis próbálkozhatok krisztusibbá válni.”

A férje, Anthony C. Twigger hozzátette: „A konferenciák után szeretem átfutni a témák szerinti névmutatót, és megnézem, mely témákról beszéltek a legtöbbet az adott általános konferencián, hogy kapjak egy általános képet.  Most is Jézus Krisztus szerepelt a legtöbbször, ezt követte az engesztelés és a család.”


Az egyháztagok hasonló élményekre számítanak a 185. félévi általános konferencián is. Egyesek úgy érzik, a konferencia során fontos papírra vetniük a sugalmazott gondolataikat, hogy később fel tudják azokat idézni. „Amikor a kápolnában nézzük az általános konferenciát, van nálunk egy lap a próféta képével, és fel szoktuk jegyezni azokat a szavakat, amelyek megérintenek bennünket, ahogyan a ránk váró feladatokat is” – osztotta meg Marie-Antoinette Cuenot és Charles Cuenot Franciaországból.
 
Az alábbi felsorolás tartalmazza a 185. félévi általános konferencia ülésszakainak megnevezését és időpontjait (Salt Lake City-i helyi idő szerint, amely a közép-európai időnél 8 órával kevesebb):
-Szombat, szept. 26, 18:00: Általános női ülés.
-Szombat, okt. 3, 10:00: Szombat délelőtti ülés.
-Szombat, okt. 3, 14:00: Szombat délutáni ülés.
-Szombat, okt. 3, 18:00: Papsági ülés.
-Vasárnap, okt. 4, 10:00: Vasárnap délelőtti ülés.
-Vasárnap, okt. 4, 14:00: Vasárnap délutáni ülés.

Az élő internetes közvetítéshez elérhető nyelvek és további tudnivalók megtalálhatók a www.lds.org oldalon. A beszédek teljes fordításai néhány héttel a konferenciát követően kerülnek publikálásra.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.