Sajtóközlemény

Általános női gyűlésre készülnek a mormon segédszervezeti vezetők

Világméretű gyűlés a fiatalabb és idősebb nők részére, női kórus részvételével

A 8 éves és annál idősebb lányok, fiatal nők és asszonyok számára tartott általános női gyűlés magyar idő szerint március 30-án, hajnali 2 órakor, az óraátállítással egy időben kezdődik. A világszerte sugárzott közvetítés angolul itt érhető el a sugárzás megkezdése után. A magyarul beszélő változat az általános konferencia papsági gyűlésével párhuzamosan lesz megtekinthető.

Az egyesített női gyűlést a női segédszervezetek alakították ki, az Első Elnökség támogatásával.

A gyűlésen a női segédszervezetek elnökei fognak beszélni: Linda K. Burton nőtestvér, a Segítőegylet általános elnöke, Bonnie L. Oscarson nőtestvér, a Fiatal Nők általános elnöke, és Rosemary M. Wixom nőtestvér, az Elemi általános elnöke. Az Első Elnökség egyik tagja is szól majd a lányokhoz és asszonyokhoz, az imát pedig egy 12 éves lány mondja majd.

 „Ez egy izgalmas, történelmi jelentőségű gyűlés – mondta Neill F. Marriott nőtestvér, második tanácsos a Fiatal Nők általános elnökségében. – Azt hiszem most először történik meg az egyház történetében, hogy a nyolcévesektől a nyolcvanévesekig összegyűlnek a nők, hogy megosszák bizonyságukat, érezzék mások felemelő hitét, és közösen részesüljenek útmutatásban. Az egyház nőtagjainak szükségük van arra, hogy megtapasztalják egymás örömét, hitét és nőként betöltött szerepét, tehát izgatottan várjuk ezt a gyűlést.”

Marriott nőtestvér elmondta, hogy a gyűlés üzenete világszerte átérezhető lesz, bár nem lesz egy konkrét témája. „Azok a nőtestvérek járnak az eszemben, akik szerte a világon élnek, és akik – éljenek bár Zimbabwében, és ismerjenek akár száz másik nőt, akik hozzájuk hasonlóan éreznek – hirtelen rá fognak jönni e gyűlés nyomán, hogy Japánban, Peruban vagy New Yorkban is nehézségekkel néznek szembe a nőtestvérek. Viszont földrésztől függetlenül mindannyian ugyanazokat a jól működő, örökkévaló tantételeket alkalmazzák, és mindannyian hasonlóak. Érezni fogjuk a szeretetet és a jóságot, és a közöttünk lévő igaz nővéri köteléket – ez pedig csodálatos.”

Az egyházi vezetők azt remélik, hogy azok, akik a helyszínen vagy a képernyő előtt követik figyelemmel a női gyűlést, megosztják majd kedvenc üzeneteiket családjukkal és barátaikkal.

A résztvevők meghallgathatnak egy különleges, több nemzedéket felölelő női kórust is. A kórus 360 tagját 12 000 jelentkező közül választották ki.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.