Sajtóközlemény

Évbúcsúztató csobbanás: Fiatal Egyedülálló Felnőttek találkozója Budapesten

2017. december 29. és 31. között került megrendezésre a magyarországi Fiatal Egyedülálló Felnőttek téli programja Budapesten.

A háromnapos program péntek délután az Egyház budai gyüleketei házában vette kezdetét, ahol a résztvevők a közelgő újévre előre gondolva lencséből és virsliből álló vacsorát fogyasztottak el. A közös étkezést egy esti beszélgetés követte Gyenes Dávid testvérrel a Budapest Magyarország Cövek főtanácsától és feleségével, Ágnessel. Az interaktív program során a fiatalok hasznos, gyakorlati tanácsokat kaphattak a párkereséssel, házassággal, családi élettel, gyermekneveléssel valamint az evangélium szerinti élettel kapcsolatban, és felmerülő kérdéseiket is feltehették. A lelkileg felemelő beszélgetés után játékos csapatversenyek következtek, majd az estét jó hangulatú, táncos előszilveszteri buli zárta.

A szombati nap közös reggelivel kezdődött, majd egy áhítat keretén belül a Magyarország Budapest Misszió vezetőitől, Szabadkai József elnöktől és Szabadkai Adrienn nővértől hallhattak a fiatalok. A Szabadkai házaspár megosztotta gondolatait és tapasztalatait a misszionáriusi munkával és misszióelnöki szolgálatukkal kapcsolatban. A nap hátralévő részét úszással, csúszdázással és fürdéssel a budapesti Aquaworld-ben töltötték a FEF-ek.

 

Vasárnap, szilveszter napján a Fiatal Egyedülálló Felnőttek úrvacsoragyűlésen vettek részt a Buda Egyházközséghez csatlakozva, majd egy különleges, csak az ő számukra tartott vasárnapi iskolai tanításon vettek részt. A tanítást Skouby elder és nővér tartotta, akik Frankfurtban szolgálnak teljes idejű missziót, és az Európa Terület országaiban koordinálják a FEF korosztálynak rendezett programokat és tevékenységeket. A háromnapos, jó hangulatú hétvége közös ebéddel zárult, miután a résztvevők boldog új évet kívánva egymásnak, és reménykedve a mihamarabbi viszontlátásban visszatértek otthonaikba.

Fulmer Péter Dániel, budapesti egyháztag megosztotta gondoltait a program szervezésével kapcsolatban: "Megszervezni egy háromnapos FEF programot mindig sok munka és kihívásokkal teli. Viszont megéri részt venni a szervezésben. Egyrészt nagyon jól esik a sok elégedett fiatal visszajelzése a program után. Másrészt ezeken a programokon találkozhatunk különböző városokban élő fiatalokkal, akikkel együtt tanulhatunk az evangéliumról és tartalmas programokon erősíthetjük meg a barátságainkat. Egyszerűen csak jól érezzük magunkat. Tanításokat hallgatunk. Kalandparkba vagy víziparkba megyünk. Sokáig beszélgetünk este a szállásokon. Vasárnap együtt veszünk részt a gyűléseken. Szervezőként gondoskodtunk a fő étkezésekről, néha gyülekezeti segítséggel vagy az idős misszionárius házaspárok által. Egyháztag családok segítettek a szállásban, és fogadtak kisebb csoport fiatalokat a házukba. Ezen kívül a helyi közlekedést is mi szerveztük meg. Ezek koordinálása is sok munka, viszont a résztvevőkről sok terhet leveszünk ezáltal. Nekik csak az adott városba kell elutazniuk. A program alatt mi gondoskodunk róluk és arról, hogy jól érezzék magukat. Remélem, hogy a tavalyi négy sikeres program megalapozta Magyarországon a FEF programok jövőjét. Továbbá bízom abban, hogy úgy mint a német nyelvterületeken vagy Skandináviában is rendszeresek és hagyománnyá váltak a fiatalok programjai, úgy nálunk is. Rengeteg lehetőségünk van még, hogy erősítsük a fiatalokat és az egyházat itthon és a környező országokban is. Buzdítok minden fiatal egyedülálló felnőttet, hogy jöjjön el ezekre a programokra! Érezze jól magát és erősítse a többieket hitben!"

Zsuponyó Ágnes, aki Egerből érkezett a tevékenységre, gazdagabban kezdte az új évet: "A szilveszteri FEF program a Gyenes házaspár esti beszélgetésével kezdődött el, akik rövid bemutatkozást követően, megválaszolták a kérdéseinket a házasságról, és annak kihívásairól. A személyes történetük megosztása mellett, remek tanácsokat adtak nekünk arról, hogy hogyan kezeljük a felmerülő problémákat és hogyan éljünk boldog házasságban a gyermekek mellett is. A beszélgetésből azt tanultam, hogy a házasság nem eredmény, hanem egy újabb út, amely sok munkával, és együttműködéssel lesz járható. A következő napon a Szabadkai házaspár tartott nekünk tanítást a misszionáriusi munkáról és annak áldásairól. Meséltek nekünk arról, hogy milyen változásokat, nehézségeket hozott az életükbe a misszióvezetői elhívás és hogy a fiatal misszionáriusoknak milyen változásokkal kell szembenézniük a missziójuk alatt. A legtanulságosabb a tanításból nekem az volt, amikor Szabadkai nővér arról beszélt, hogy mindenki képes a változásra. Ezt azért emelném ki, mert ebben már egyre kevésbé hisznek az emberek, és sokszor elhamarkodottan ítélik meg valaki jellemét. A FEF programok amellett, hogy összetartják a fiatalokat, mindig sok új és pozitív élményt adnak, és lehetőséget arra, hogy fejlődjünk, tanuljunk és jobbá váljunk."

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában a Fiatal Egyedülálló Felnőttek (FEF) csoportjába azok a 18-30 évesek tartoznak, akik még nem élnek házasságban. A FEF program lehetőséget biztosít a fiatal felnőttek számára arra, hogy találkozzanak és időt töltsenek el együtt olyan emberekkel, akik hasonló korúak és ugyanazokat az elveket és normákat követik a mindennapi életükben. A korosztály programjai igen sokszínűek lehetnek. Magyarországon az Egyház negyedévente rendez országos színtű, háromnapos porgramot a FEF korosztály számára, mely mindig más városban kerül megrendezésre. Ezeken a hétvégéken változatos szabadidős és lelki programokon vehetnek részt a fiatal felnőttek. Az összejövetelek minden, a korcsoportba tartozó érdeklődő számára nyitottak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.