Sajtóközlemény

Monson elnök temetési szertartása

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza vezetője, Thomas S. Monson elnök temetési szertartását 2018. január 12-én, helyi idő szerint pénteken délben tartják a Templom téren található Konferenciaközpontban. A temetés a nagyközönség számára is nyitott lesz, 8 éves kortól. A ravatalozás életkortól függetlenül megtekinthető, csütörtökön délelőtt 9 órától este 8 óráig a Konferenciaközpontban.

A 90 éves Monson elnök 2018. január 2-án hunyt el Salt Lake Cityben, időskori gyengeségből adódóan. (Életéről bővebben itt.) Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 187 éves történelmének 16. elnöke volt, 2008. február 3-a óta szolgált annak elnökeként.

  
          

A temetési szertartásra érkezők a (21 000 ülőhellyel rendelkező) Konferenciaközpontban legkésőbb délelőtt 11:30-ig foglalják el a helyüket, melyek kiosztása jegy nélkül, érkezési sorrendben történik. További helyeket a szomszédos Tabernákulum, az Assembly Hall, valamint a Konferenciaközpont színházának épületei biztosítanak, ahol az események nagy képernyőn kivetítve nézhetőek.

A temetési szertartást élőben közvetítik: jezuskrisztusegyhaza.hu, MormonNewsroom.org, LDS.org (számos nyelven, köztük magyarul is), KSL TV, KSL TV app, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon Channel, Canal Mormón (Spanish), valamint az egyházi műholdas rendszer. Rádión közvetíti továbbá a KSL Radio és a BYU Radio.

A temetést zártkörű gyásszertartás követi a Salt Lake City temetőben.

Részvétnyilvánítás küldhető Monson elnök Facebook oldalára vagy e-mailben a condolences@ldschurch.org címre.

Virágok vásárlása helyett a give.lds.org/monson oldalon hozzá lehet járulni az Emberbaráti Segély Alaphoz vagy az egyház Általános Misszionáriusi Alapjához.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.