Sajtóközlemény

10 000 dán koronát adományoztak a Gyermekszív Alapítványnak

A dániai Gladsaxe-ben lévő Gyermekszív Alapítvány 10 000 dán koronát, mintegy 1342 eurót kapott a szívproblémával küzdő gyermekekért végzett munkájáért.

Az idei Gladsaxe Egészségnapot a DaneAge, a Rákközpont, a Szív Alapítvány és Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (Mormon egyház) közreműködésével tartották meg a Maglegårds Allén. Miközben a résztvevők elhagyták az egy kilométerenként kijelölt állomásokat az Utterslev Mose-on keresztülhaladó útvonalon, folyamatosan folytak be az adományok a Gyermekszív Alapítvány javára. A rendezvény végére egy 10 000 koronás csekket tudtak felmutatni.

Gladsaxe polgármestere, Karin Søjberg Holst üdvözölte a résztvevőket, és kellemes gyaloglást kívánt mindenkinek. A túra után mindenkit szívesen láttak a Szív Társulat standjainál, ahol megmérethették a vérnyomásukat, kipróbálhatták a defibrillátort és a helyi „hjertesti”-ről (kardiológiai rehabilitációs program) tanulhattak. A Rákközpont standjánál a megfelelő táplálkozás fontosságát magyarázták el, a DaneAge standjánál pedig arról hallhattak az érdeklődők, hogy milyen támogatást kapott munkájához a központ, és milyen helyi tevékenységekre van lehetőség Gladsaxe-ben. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza standjánál az egészségmegőrzés fontosságáról, valamint az egyház függőség megelőzésért tett erőfeszítéseiről nyújtottak információkat.

A közös ebéd után Lola Jensen, családi tanácsadó és televíziós személyiség előadása következett, melyen humoros formában osztott meg tanácsokat a családi élettel kapcsolatban, valamint magyarázta el a családon belüli különböző szerepeket.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.