Sajtóközlemény

2021-ben online tartják és ingyenes lesz a RootsTech konferencia

Csupán napok vannak hátra addig, amíg a világ legnagyobb családtörténeti konferenciája az otthonok képernyőire költözhet. A RootsTech Connect konferenciára 2021. február 25–27. között első alkalommal kerül majd sor internetes rendezvény formájában. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza által fenntartott FamilySearch nonprofit szervezet vezetésével megrendezett eseményre bárki teljesen ingyenesen regisztrálhat.

A korábbi évek során tízezrek vettek részt rajta személyesen Salt Lake Cityben, az Amerikai Egyesült Államok Utah államában. A szervezet nemzetközi téren is szintet lépett, amikor 2019 októberében Londonban is tartott egy konferenciát. A jelenleg is zajló Covid19-járvány miatt a RootsTech Connect 2021 teljes egészében online lesz megtartva.

Az olasz és egyesült királyságbeli előadók, valamint az angol, spanyol, portugál, francia, német, olasz, orosz, illetve további 35 nyelven elérhető képzések kiemelten vonzóvá teszik az idei háromnapos eseményt az európai résztvevők számára.

RootsTech-2021_aa.jpg
A RootsTech Connect 2021 teljes egészében virtuális lesz.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
  „Az előadásokat európai családtörténeti szakemberek otthon, helyben készítették számos európai nyelven – fejtette ki Paulo Pereira, a FamilySearch európai marketingigazgatója. – Az egész világot felölelő, felbecsülhetetlen értékű élmény ez. Úgy terveztük, hogy minden résztvevő számára ösztönző legyen, bármely országból, kultúrából vagy nyelvterületről érkezzen is.”

Már több mint 200 000 résztvevő regisztrált 200-nál is több országból és területről, akik között Európa 43 országa több mint 15 000 résztvevővel képviselteti magát.

A RootsTech Connect 2021 élőben sugárzott, úgynevezett livestream, valamint előre rögzített, bármikor visszanézhető (on-demand) tartalmakat is kínál majd, így biztosítva megfelelő élményt a globális közönségnek minden időzónában. A rendezvényt követően pedig az ülések továbbra is elérhetőek lesznek on-demand formában.

A konferencia során a résztvevőknek élő csevegés, valamint kérdezz-felelek ülések segítségével lehetőségük nyílik kapcsolatba lépni az előadókkal, a kiállítókkal, illetve a többi résztvevővel is.

„Ez a világ minden egyes térségéből származó családok, kultúrák és hagyományok világszínvonalú ünnepsége lesz. Kivételes zenék, ételreceptek, kultúra és történetek jelennek majd meg a világ minden tájáról, és különösképpen az európai országokból csatlakozó résztvevőknek köszönhetően – mondta Pereira. – Érdemes csatlakozni a világ számos pontján élő százezrekhez, hiszen valóban felejthetetlen virtuális esemény lesz ez. Ne hagyják ki!”

A konferencia kiemelt előadói között szerepel Nick Vujicic, a New York Times bestsellerlistáján szepelő író, nemzetközi motivációs előadó; Sunetra Sarker, a BBC díjnyertes sorozatszínésze; valamint az olasz zongoraművész, zeneszerző és karnagy, Francesco Lotoro, aki a holokauszt során, fogságban szerzett zeneművek gyűjtője is. A többi kiemelt előadó Ausztráliából, Indiából, Uruguayból, Mexikóból, valamint az Amerikai Egyesült Államokból csatlakozik majd a konferenciához.

Az ünnepség keretében Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza egy Discovery Day [Felfedezési nap] elnevezésű rendezvényt is tart majd a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja, Jeffrey R. Holland elder, valamint felesége, Patricia vezetésével. Arról szólnak majd hozzánk, milyen fontos összekapcsolni az ember családját, hazáját és őseit.

Ezen felül David A. Bednar, Gary E. Stevenson és Dale G. Renlund elderek – szintén a Tizenkét Apostol Kvórumából – egy Templomi és családtörténeti vezetőképzést is tartanak majd. A 11 és 35 év közötti fiatalokat és fiatal felnőtteket pedig egy különleges tevékenység várja majd Our Quest for Connection [Kapcsolatok után kutatunk] címmel.

További tudnivalók és ingyenes regisztráció a RootsTech Connect 2021 rendezvényre a RootsTech.org oldalon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.