Sajtóközlemény

A „Krisztus a húsvét” kezdeményezés arra szólítja a hívőket, hogy Krisztushoz hasonló módon nyújtsanak szolgálattételt

2019. április 12-én, pénteken, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egy húsvéti kezdeményezést indít el Európában egy kétperces rövidfilmmel. A rövidfilm szemlélteti, hogyan mutatott példát Krisztus a hitre, reményre, jószívűségre és szeretetre, valamint arra hív mindenkit, hogy kövessék az Ő példáját. 

„A Szabadító volt az, aki széttörte a halál kötelékeit – mondta Russell M. Nelson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnöke. – A Szabadító volt az, aki megfizette a bűneink és vétkeink árát, és aki a bűnbánatunk feltétele mellett eltörli azokat. A Szabadító az, aki megment bennünket a fizikai és a lelki haláltól.”

A húsvét a Szabadító feltámadásának és annak az ígéretnek az ünnepe, hogy örökkévaló életet nyerünk Őáltala. A kezdeményezés arra bátorítja a Krisztusban hívőket, hogy nyúljanak ki és vegyék fel a kapcsolatot az emberekkel azáltal, hogy Krisztus engesztelésének áldásairól beszélgetnek velük.  

„Osszátok meg a rövidfilmet a közösségi médiában, küldjétek el azt csoportos vagy egyéni üzenetként, mellékelve a személyes bizonyságotokat arról, hogy mit jelent számotokra a húsvét.” – mondta Judith Genster, az Európa Terület digitális média producere.

A „Krisztus a húsvét” kezdeményezés 10 napon keresztül fut majd, és elérhető lesz 22 különböző nyelven a közösségi média oldalakon, valamint az www.jezuskrisztusegyhaza.hu honlapon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.