Sajtóközlemény

A 2013-as év emlékezetes közösségi rendezvényei

Amellett, hogy Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti házai minden érdeklődő előtt nyitva állnak, ezek olykor különleges rendezvények helyszíneiként is szolgálnak. Az ilyen tematikus nyílt napok és kulturális rendezvények 2013-ban is egyháztagok és nem egyházagok százainak nyújtottak maradandó élményt, a televíziós közvetítéseken keresztül pedig magyar nézők tízezreihez jutottak el.

A családot Isten rendelte el

Februárban a Buda Egyházközség adott otthont egy nyílt napnak, melynek központi témája az evangélium és az egyház családdal kapcsolatos tanításait összefoglaló A család: Kiáltvány a világhoz volt. A résztvevő családos és egyedülálló egyháztagok és érdeklődők előadásokat hallhattak többek között a nemiség örökkévaló szerepéről, a gyermekvállalásról, a családon belüli kötelezettségekről, és a tartalmas családi együttlét fontosságáról. A rendezvényről a Magyar Televízió is készített egy összeállítást.

A Kiáltvány szerint Isten terve „lehetővé teszi, hogy a családi kötelékek a síron túl is megmaradjanak”. Ezért is játszik fontos, elengedhetetlen szerepet az egyház feladatai között a genealógiai kutatások világszerte történő elősegítése.

Ezen erőfeszítést tükrözte a júniusban megtartott családkutatási nyílt nap, melynek során a téma iránt érdeklődő mintegy száz fő a leggyakrabban felmerülő kérdéseire kapott választ a Magyar Nemzeti Levéltár, az egyház és két hazai családkutató egyesület szakértőitől.

Egy másik bizonyság Jézus Krisztusról

A tavalyi sikeres rendezvényt követően idén áprilisban is a Pest Egyházközség volt a Mormon könyvét bemutató nyílt nap helyszíne. Az egyházközség tagjai által tartott előadások kifejtették e szentírás történetét és jelentőségét, valamint személyes történeteket osztottak meg arról, miként erősítette a Mormon könyve Jézus Krisztusba vetett hitüket.

Jézus Krisztus visszaállított egyházában fontos szerepet játszik a zene is, mint az Isten iránti hódolat egyik kifejezési formája. Ennek jegyében szerveződött az az egyháztagokból álló alkalmi kórus, amely augusztus folyamán egy koncertsorozattal tette bizonyságát a Szabadítóról. Ez a koncertsorozat – ahogyan a visszaállított evangélium üzenete is – a televízió képernyőjén is látható volt.

Nem rejtethetik el a hegyen épített város

December 12-én az ELTE Társadalomtudományi Kar kulturális antropológia mesterszakának hallgatói látogattak el az egyház Tihany téri épületébe, hogy egy interaktív vallásantropológia óra keretében ismerjék meg Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát. Dr. Papp Richárd adjunktus vezetésével a hallgatók 30 fős csoportja előadások, kisfilmek és közvetlen beszélgetések révén tájékozódott az egyház történetéről, tantételeiről és az egyháztagok mindennapjairól. A szervezők és a résztvevők kifejezték azon szándékukat, hogy a rendezvénynek 2014-ben is legyen folytatása.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.