Sajtóközlemény

A Catholic Community Services elismerésben részesítette emberbaráti tevékenységéért az Elnöklő Püspökséget

2013. október 24-én a Catholic Community Services (CCS) elismerésben részesítette Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Elnöklő Püspökségét a mások szolgálatában végzett tevékenységéért.

2013. október 24-én, a szervezet éves Emberbaráti díjátadó vacsoráján, a Catholic Community Services (CCS) elismerésben részesítette Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Elnöklő Püspökségét a mások szolgálatában végzett tevékenységéért.

„[Az Elnöklő Püspökség] felbecsülhetetlen segítséget jelent a Catholic Community Services számára” – szögezte le John C. Wester Főtisztelendő, Salt Lake City püspöke, a CCS által a rendezvény alkalmából készített és ott levetített rövidfilmben.

Gary E. Stevenson elnöklő püspök megjegyezte, hogy a katolikus egyház csodálatos példát mutat a szolgálatban.

„[Isten] azon szent tanácsa az Ő gyermekei számára, hogy legyenek hithűek, segítsenek a gyengéknek, emeljék fel a lecsüggesztett kezeket, és erősítsék meg az ellankadt térdeket, elsajátítandó leckét jelent mindannyiunk számára az embertársainkhoz való hozzáállásunkat illetően – mondta Stevenson püspök.  – Az a példa, amelyet ezen a téren a minket ma este vendégül látó fivéreink és nővéreink tanúsítanak, valóban lelkesítő.”

Dean M. Davies püspök, az Elnöklő Püspökség második tanácsosa „alázatra indító élménynek” nevezte a CCS elismerését.

„Áldásnak és kiváltságnak tartjuk, hogy együttműködhetünk Önökkel személy szerint is, valamint a katolikus egyházzal és a Catholic Community Services szervezetével a szegényekről és a szükséget látókról való gondoskodásban – mondta Davies püspök. –Nem szabad meglepődnünk azon, hogy különböző hitű és meggyőződésű férfiak, nők és családok együtt munkálkodnak ezekben a jelentős és figyelemre érdemes ügyekben. A szükséget látók megsegítéséért végzett közös munka éppen az, amit Ő is tenne. Ez az Úr útja, és azt a szeretetet, tiszteletet és könyörületet tükrözi, amelyet Atyánk minden gyermeke iránt érzünk a szívünkben.”

Gérald Caussé püspök, az Elnöklő Püspökség első tanácsosa éppen Afrikában tartózkodott, de megosztotta a gondolatait egy korábban rögzített videoüzenetben.  Elmondta, hogy a megérkezése óta eltelt 18 hónapban nagy benyomást tett rá a CCS szolgáltatásainak minősége Utah államban.

„Én is szeretném kifejezni a CCS iránti erőteljes csodálatomat, mindazon szolgáltatások okán, amelyeket a helyi közösség számára biztosítanak – jelentette ki Caussé püspök. –Nagy benyomást tett rám az, amilyen kiterjedten és amilyen sok közös témában tudunk együttműködni az egység oly erős lelkülete mellett. Köszönöm, hogy csatlakozhattunk Önökhöz ebben a nagyszerű ügyben.”

A katolikus egyház és Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza évtizedek óta partneri viszonyt ápolnak a karitatív és az emberbaráti felkaroló tevékenység terén.

„Az a tény, hogy ilyen csodálatos a kapcsolatunk a katolikus egyházzal és a katolikus egyház vezetőivel... hosszú múltra tekint vissza – emlékeztetett a CCS rövidfilmjében M. Russell Ballard a Tizenkét Apostol Kvórumából. Úgy gondolom, hogy Mennyei Atyánk mosolyogva tekint együttműködési erőfeszítéseinkre. Csodáljuk és nagyra értékeljük a katolikus egyház nagyszerű munkáját” – mondta az apostol.

A két egyház továbbra is együtt munkálkodik más vallási és közösségi csoportokkal a szegények támogatásában.

Az összes díjazotthoz szólva Wester püspök kijelentette: „Drága barátaim! Önök, akik ma este itt vannak, megbecsülést szereztek azon szeretetükkel és a CCS iránt tanúsított támogatásukkal, amelyek révén oly sok fivérünket és nővérünket karolták fel.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.