Téma

A Hetvenek Kvórumának Elnöksége

A Hetvenek Elnöksége a Hetvenek Első vagy Második Kvórumának hét tagjából áll, akiket az Első Elnökség hív el, és felhatalmazást kapnak a Hetvenek Kvórumai feletti elnöklésre.

Az egyházban a legtöbb elnökség három tagból áll: egy elnökből és két tanácsosból. A következő szentírás értelmében azonban a Hetvenek Elnökségének minden tagja elnök, senki nem tanácsos: „És a Hetvenek rendjét megmutató látomás szerint való az, hogy legyen hét elnökük, akik elnökölnek felettük, és ezeket a hetvenek száma közül válasszák; [é]s ezen elnökök közül a hetedik elnököljön a hat felett” (T&Sz 107:93–94).

A Hetvenek elnökségét a következő személyek alkotják: Ronald A. Rasband elder, L. Whitney Clayton elder, Donald L. Hallstrom elder, Richard J. Maynes elder, Craig C. Christensen elder, Ulisses Soares elder és Lynn G. Robbins elder.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.