Sajtóközlemény

A húsvéti és a karácsonyhoz közeli vasárnapok gyűlései az úrvacsorai gyűlésre korlátozódnak

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai az összes elkövetkező húsvéti és karácsonyhoz közeli vasárnapon egyetlen egyházi gyűlésen fognak részt venni.

Az egyháztagok egy átlagos sabbatnapi hódolat során egy egyórás úrvacsorai gyűlésen, a következő órában pedig vasárnapi iskolán, illetve különböző kvórumok és korcsoportok szerinti órákon vesznek részt.

Egy, az általános és helyi vezetőknek címzett január 26-i levelében az Első Elnökség kijelentette: „Minden egyes évben, kizárólag húsvét vasárnapján és a karácsony napja előtti vagy utáni vasárnapon az istentiszteletek és egyházi gyűlések korlátozódjanak az úrvacsorai gyűlésre. Amennyiben a karácsony nem vasárnapra esik, a cöveki és kerületi elnökségek döntik el, hogy erre az úrvacsorai gyűlésre karácsony előtt vagy után kerüljön-e sor.”

A levélben az is olvasható, hogy a cövek- és kerületi elnökök tanácskozhatnak a püspökökkel és gyülekezeti elnökökkel az ünnepi gyűlések időpontjának meghatározásáról, hogy azok a lehető legjobban igazodjanak az egyháztagok helyi szükségleteihez.

A levelet aláírta az egyház elnöke, Russel M. Nelson, valamint első tanácsosa, Dallin H. Oaks elnök, és második tanácsosa, Henry B. Eyring elnök.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza valamennyi vasárnapi gyűlése nyilvános és mindenkit szívesen látnak.

Találd meg a hozzád legközelebbi gyülekezetet

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.