Sajtóközlemény

A kórus heti rendszerességű közvetítése élőben látható az egyház európai honlapjain

A Mormon Tabernacle Choir [Mormon Tabernákulum Kórus] által hetente előadott Zene és Próza műsort most élőben közvetíti a kórust szponzoráló szervezet, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza kilenc hivatalos országos weboldala.

A Zene és Próza a világ legrégebb óta megszakítás nélkül sugárzott közvetítése, mely már 89 éve tart. Nemrég elkezdődött a közvetítés élő adása Európában, vasárnaponként 17:30-tól (közép-európai idő szerint) az alábbi hivatalos egyházi weboldalakon:

Az élő adás azért kezdődik el, mert a kórus rendkívül kedvező fogadtatásban részesült, amikor 2016-ban, majdnem 20 év után először Európában turnézott. „Lehet, hogy nem mindig mozgat hegyeket a hit, de életeket változtat meg… A Mormon Tabernacle Choir [Mormon Tabernákulum Kórus] tagjait nem csupán a zene szeretete motiválja, hanem a hitük is” – írta a blogjába Jean-François Mayer, a vallástan professzora, miután Zürichben látta a kórust.

A turné teltházas koncerteket és állva tapsoló lelkes közönséget eredményezett. A zene szerelmesei Európa-szerte most könnyen ráhangolódhatnak a Zene és Próza műsorára, hogy megkapják azt, amit a név is sugall: felemelő zenét és lelkesítő szavakat, melyek elősegítik a sabbat napjának jobb betartását.

Az élő adás minden országban angolul lesz, és nem is tervezik ezek lefordítását a jövőben. A kórus YouTube csatornája azonban az élő műsort követően pár héten belül spanyolul és portugálul közzé fog tenni Zene és Próza programokat. A kórusról és annak legfrissebb zenéiről további információk találhatók a Mormon Tabernacle Choir [Mormon Tabernákulum Kórus] hivatalos weboldalán, valamint Facebook és YouTube oldalain.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.