Sajtóközlemény

A karácsony tanúi – Krisztus jelképei címet viselő koncert Európában Krisztus születését ünnepli.

Tizenkét európai művész lép fel az idei koncerten, mely 2022. december 11-én, 18:00 órakor kerül sugárzásra.

A karácsony tanúi – Krisztus jelképei egyórás zenés karácsonyi koncertet, melyen tíz műsorszámot láthatunk majd, egész Európában vetíteni fogja Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza, 2022. december 11-én, közép-európai idő szerint 18:00 órakor. Az előadás olyan hagyományos karácsonyi jelképekre összpontosít majd, mint a csillag, a karácsonyfa, a harang, az ajándékok stb., valamint arra, hogy ezek miként kapcsolódnak Jézus Krisztushoz. 

Massimo De Feo elder, az egyház Közép-Európa Területének az egyik vezetője ezt mondta: „Mindenkit meghívunk, hogy élvezze ezt a gyönyörű karácsonyi koncertet, és ossza meg a családjával, barátaival és szomszédaival.  Nemcsak szórakoztat majd, hanem felvidítja a szívet és felemeli a lelket.  Gyengéden arra emlékeztet majd minket, hogy Krisztus jelképei a szeretet, a jószívűség és a békesség felé irányítanak minket, valamint ezen erények legfőbb forrásához, magához az Úr Jézus Krisztushoz.”

A londoni Charles Dickens Múzeumban, valamint a spanyolországi Mérida római kori körszínházban forgatott koncerten tizenkét európai művész lép fel, több zenei műfajt is képviselve: Ruth Lorenzo (Spanyolország), a Herreys (Svédország), Salome Moana (Svájc), Naura (Spanyolország), Igor és Vesna Gruppman (Ukrajna és Szerbia), Alex Sharpe (Írország), Jack és Marta Tyndale (Egyesült Királyság és Spanyolország), valamint Wolfgang és Constanze Gebauer (Németország és Ausztria).  A koncertet Savannah Stevenson (Egyesült Királyság) narrálja. 

Az összes előadó ingyenesen ajánlotta fel az idejét és tehetségét, ahogyan az őket kísérő zenekar tíz előadója is.  Hans T. Boom elder, az Európa Északi Terület elnöke szerint „ez a különleges koncert az összes előadója szívéből áradó szeretet ajándéka egész Európának. Úgy vélem, ezt a nézők is érzik majd”.

A programot angol nyelven narrálták, és az alábbi 31 nyelven lesz elérhető szinkronnal vagy felirattal: albán, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, grúz, holland, horvát, izlandi, lengyel, lett, litván, macedón, magyar, máltai, német, norvég, olasz, örmény, portugál (európai), román, spanyol (európai), svéd, szerb, szlovák, szlovén, török, ukrán.

Boom elder még hozzátette: „Második éve már, hogy Jézus Krisztus egyháza Európában egy ilyen gyönyörű koncertet szervez, azonban a teljes egészében európai tehetségek bemutatása az idei programban nagyon fontos számunkra – ők a szomszédaink és barátaink, akik megosztják velünk a tehetségeiket és a hitüket.”

A koncert formája és elérhetőségi adatai

A koncertet angol nyelven forgatták és 31 különböző nyelven kerül bemutatásra. Az egyház hivatalos csatornáin lesz elérhető, többek között az alábbi oldalakon: a légyavilágvilágossága.org honlapot, a területi országos oldalakat, YouTube-csatornát és Facebook-oldalt, 2022. december 11-én közép-európai idő szerint 18:00 órától egészen 2023. január közepéig.

A programmal egyidejűleg a légyavilágvilágossága.org oldalon gyermekeknek és családoknak szóló tevékenységeket is közzéteszünk.

További anyagok, például egy karácsonyi szolgálati naptár, plakátok, infókártyák, illetve bemutatóvideók hamarosan elérhetőek lesznek a légyavilágvilágossága.org oldalon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.